Дочка «Нафтогазу» поза «Прозорро» купила безпековий мережевий софт за 144 мільйони
17.11.2020   //  

ДочП «Нафтогазбезпека» АТ «НАК «Нафтогаз України» 10 листопада уклало чотири угоди про закупівлю пакетів мережевого програмного забезпечення на загальну суму 144,34 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Закупівлі провели без торгів за процедурою звітування про укладені договори, бо «Нафтогазбезпека» не є замовником у розумінні закону «Про публічні закупівлі».

ТОВ «Ай Ті Діалог» за 111,55 млн грн. поставить протягом трьох місяців після заявки:

  • за 40,52 млн грн. – систему керування програмним забезпеченням захисту кінцевих точок від сучасних кібератак;
  • за 37,02 млн грн. – програмно-апаратний комплекс міжмережевих екранів рівня ядра;
  • за 34,01 млн грн. – програмно-апаратний сенсор.

Перші два договори діятимуть до 31 березня 2021 року, а третій – до кінця 2021 року.

Крім того, ТОВ «Модерн Сайбер Інтелідженс» за 32,79 млн грн. поставить систему автоматичної оцінки та визначення пріоритетів зовнішніх і внутрішніх загроз. Строк поставки – до 25 листопада 2020 року, а угода діятиму до 10 листопада 2021 року.

Столична фірма «Ай Ті Діалог» зі статутним капіталом 1 тис грн. належить киянам Дмитру Свиридову, Вадиму Цинкову і Владлену Коломейчуку та Олексію Рослику з Нікополя. Усього з 2014 року вона отримала державних підрядів на 157,00 млн грн.

Нині столична «Модерн Сайбер Інтелідженс» належить директорці Оксані Зубко з Києва. Але, за даними системи «YouControl», раніше фірмою володів і керував її чоловік Артем Зубко із Броварів. До 2019 року він працював головним спеціалістом Відділу міжнародного арбітражу Департаменту міжнародних спорів Мін’юсту, а зараз виконує обов’язки начальника юридичного відділу ДП «Укрводшлях» Мінінфраструктури.

Дочірнє підприємство «Нафтогазбезпека» очолює Юрій Чернега. Це перший заступник директора з безпеки АТ «Укртранснафта» АТ «НАК «Нафтогаз України». Крім того, він очолює ТОВ «Корпоративний фонд «Укртранснафта», яке заснувала «Укртранснафта».