COVID-19. «Медзакупівлі» дешевше від інших замовили захисні костюми за 78 мільйонів
17.11.2020   //  

ДП «Медичні закупівлі України» Міністерства охорони здоров’я України 22 жовтня і 6 листопада уклало дві угоди з ТОВ «Київгума» про закупівлю захисних костюмів на загальну суму 78,31 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч поставлять 87 348 багаторазових костюмів біологічного захисту / комбінезонів розмірів S, M, L власного виробництва із нетканого матеріалу по 897 грн. Вони будуть стерильні або нестерильні, застібатися на блискавку або липучки, мати еластичну тасьму та/або резинку по краю капюшона, рукавів та штанів і проклеєні чи пропаяні шви. Клас захисту від заражених рідин і матеріалів з їхнім вмістом повинен бути не нижче шостого, клас захисту від заражених аерозолів і заражених твердих частинок – не нижче третього.

«Київгума» робить такі костюми із тканини з комбінованим ПВХ-покриттям GumaTex.

Ціна на чверть нижча від цін значно менших закупівель інших замовників у «Київгуми» під час пандемії коронавірусу. У серпні Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Запорізької облради замовив їй такі костюми по 1 100 грн. У травні такі костюми обійшлись Військово-медичному клінічному центру Північного регіону в 1 006 грн., а в квітні Департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА – у 1 028 грн.

В інтернет-магазинах такі костюми з GumaTex продаються по 1 927 грн. від десяти штук.

Броварським виробником «Київгума» володіють директор Андрій Острогруд, Олександр Буткевич, Микола Осипець та Інна, Антон і Роман Кравці. Дружина саме цього Романа Кравця Катерина Кравець працює головним спеціалістом Міністерства фінансів України.

Компанія заснувала ТОВ «Торговий дім Київгума» одноосібно, а також громадську спілку «Біомедзахист» разом з іншими виробниками ТОВ «Група Венето», ТОВ «Олтекс», ПрАТ «Трикотажна фабрика «Роза», ТОВ «Сангін», ТОВ «ЮАСафеті» і ТОВ «ТК-Медзахист».

Із 2011 року «Київгума» взяла підрядів щодо різних гумових виробів на 351,38 млн грн.