АМКУ «м’яко» відреагував на те, що залізничний монополіст нав’язує свої вагони металургам
17.11.2020   //  

В жовтні АМКУ рекомендував «Укрзалізниці» забезпечити вантажовласникам/ вантажовідправникам право на вільний вибір суб’єкта, що надаватиме в користування вагони, повідомила «Ліга антитрасту» з посиланням на рішення Комітету. Укрзалізниця тепер має протягом 30 днів повідомити про розгляд рекомендацій.

На проблеми у взаємодії з монополістом в АМКУ поскаржилось Об’єднання «Укрметалургпром». З першого липня 2020 року умови оновленого Договору, за яким Укрзалізниця перевозить вантажі, змінились. Тепер відправники, замовляючи перевезення, зобов’язані замовити платну послугу надання в користування власних вагонів Укрзалізниці. Попри те, що окрім Укрзалізниці, є й інші компанії, які мають вагони.

Оновленими умовами Договору «Укрзалізниця» фактично витісняє конкурентів та нав’язує свої вагони. При цьому споживачі не можуть змінити умови Договору та змушені погоджуватись на вагони саме «Укрзалізниці». Незгодні просто не зможуть відправляти вантажі.

«В діях природного монополіста АМКУ бачить ознаки порушення, однак рекомендації чомусь відомство надало за «легкою» статтею. Тобто, навіть якщо «Укрзалізниця» їх не виконає, то розслідування АМКУ «автоматичного» не відкриє», – відмітили у «Лізі антитрасту».

Цей Договір вже вдруге стає предметом рекомендацій АМКУ у 2020 році. На попередню редакцію, яку планували впровадити 1 квітня, також поскаржились перевізники. Тоді мова йшла про порядок розрахунку плати за користуванням вагонами «Укрзалізниці». Перевізники мали оплачувати порожній пробіг вагонів, коли фактично ними не користувались, а лише очікували доставки. Та відшкодовувати затримки вагонів з незалежних від перевізника причин.

Тоді Комітет рекомендував утриматись від впровадження нового Договору та доопрацювати його.