У Кернеса побили власний рекорд по дорожнечі урн для сміття – тепер по 4500 грн
10.11.2020   //  

Департамент комунального господарства Харківської міськради 4 листопада за результатами тендеру уклав договір з ФОП Галагуря Світлана Миколаївна на капітальний ремонт території зеленої зони навпроти вул. Харківських Дивізій, 9  вартістю 4,56 млн грн.

Про це написав «Харківський антикорупційний цент» з посиланням на дані системи «Прозорро».

Тендерною документацією передбачено, що під час ремонту зеленої за вказаною адресою встановлять 22 урни для сміття по 4450 гривень за штуку. Це в три-чотири рази дорожче, ніж замовляли урни цього року для капітальних ремонтів парків, скверів та зелених зон у Харкові – по 960 -1450 грн./шт.

Раніше найдорожчі урни були встановлені Саржиному Яру по 4000 гривень за штуку.

Також в рамках ремонту буде встановлено шість паркових лавок по 27 240 грн./шт.. Цього року паркові лавки в місті закуповували по 13-19 тис грн./шт.

Крім встановлення надкоштовних урн для сміття та паркових лавок, також на 3,2 млн  грн. зроблять ремонт покриття ( з них на 1,3 млн грн. покладуть тротуарну плитку по 631,56 грн./кв м ) та на 788 тис зроблять  ремонт системи електроосвітлення.

Від «Наших грошей»

ФОП Світлана Галагуря була зареєстрована в жовтні 2017 року. З того часу, за даними «Прозорро» отримала замовлень 14,50 млн грн., єдиним її замовником весь цей час був Департамент комунального господарства Харківської міськради. Нинішня угода – перша, яка укладена за результатом відкритих торгів, до цього з ФОП договори підписували через процедуру звітування.

На тендері єдиним конкурентом ФОП було ПП «Будівельна компанія «Мега-С», засновником якої вказаний Денис Халаімов. За даними «Прозорро», з 2018 року фірма уклала угод на 145, 62 млн грн. ЇЇ замовниками були згаданий Департамент комунального господарства Харківської міськради та спеціалізоване комунальне підприємство «Харківзеленбуд».