«Київтеплоенерго» віддає 17 мільйонів на ремонт аварійної ділянки фігуранту кримінальної справи з оточення чиновників Кличка
10.11.2020   //  

Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» 6 листопада за результатами тендеру замовило ТОВ «Будівництво технології системи» («БТС») ремонт аварійної ділянки теплової мережі із заміною зношених існуючих трубопроводів РК «Теремки» за 17,17 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Йдеться про заміну трубопроводів РК «Теремки» від ЦТП на просп. Академіка Глушкова, 18-А до ТК 26/8 (ж/б на просп. Академіка Глушкова, 12, 14, 18-А, вул. Теремківській, 1, 3, 5, 7) у м. Києві.

Згідно з угодою, прибуток компанії складатиме 77 тис грн., а заробітна плата – 562 тис грн., або 3,3% від суми договору.

Єдиний конкурент «БТС» фірма ТОВ «Елітводотепломонтаж» запропонувала меншу суму – 17,14 млн грн., але ця пропозиція була відхилена, оскільки загальновиробничі витрати обраховані без урахування знижуючих коефіцієнтів, не обґрунтовано розрахунком згідно додатку технічних вимог до тендерної документації.

Засновниками столичного ТОВ «Елітводотепломонтаж» є Василь Бондаренко, Олексій Супрун та Олег Данілейко, керівник – Олександр Бондаренко.

Київське «Будівництво технології системи» (раніше ТОВ «СТС-Сервіс ЛТД») було зареєстровано у 2007 р. З 2015 р. компанією керує Дмитро Нижник. Наразі засновником фірми вказано Наталю Михаленко. У 2016 р. співвласниками підприємства разом з Нижник були Сергій Костирко та Олена Костирко.

У 2000 р. Сергій Костирко керував ТОВ «Компанія СТС-Енерго». У 2000-2014 рр. цією ж фірмою керував Дмитро Науменко, який наразі є директором Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА. Згідно з декларацією Науменка за 2018 р., він отримав 25 тис грн. зарплати в ТОВ «Корнерстоун», засновниками якого є згадані Сергій і Олена Костирки.

Сергій Костирко в 2015 р. був радником заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, який з вересня 2014 р. завідує в столиці сферою житлово-комунального господарства. У 2015 р. Костирко входив до складу експертної робочої групи з питань життєзабезпечення та енергозбереження в сфері ЖКГ. Того ж року він був заступником голови Дорадчого комітету з питань розробки плану дій сталого енергетичного розвитку Києва. Головою цього комітету тоді був обраний Петро Пантелеєв.

Згідно з даними системи «Прозорро», у 2016-2020 рр. ТОВ «Будівництво технології системи» виграло тендерів на загальну суму 146,62 млн грн., з них 96,39 млн грн. фірма отримала від «Київтеплоенерго».

Правоохоронців вважають, що «СТС-сервіс ЛТД» (нині «БТС») є одним з підрядником КП «Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях м. Києва» у шахрайській схемі по виведенню бюджетних коштів. Слідчі встановили, що з 1,5 млн євро, які НЕФКО і ЄБРР виділили комунальному підприємству на заходи з енергозбереження в бюджетних установах, було вкрадено 7 млн ​​грн.