Верховна Рада купила у росіянки Тойоти майже по мільйону, але не переплюнула Нацбанк по розкоші
09.11.2020   //  

Автобаза Управління справами Апарату Верховної Ради України 4 листопада за результатами тендеру уклала з ТОВ «Артсіті» (Харків) угоду на придбання 14 автомобілів Toyota Camry за 12,54 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Придбано десяток Тойот Камрі чорного кольору в комплектації «комфорт» по 895 тис грн за штуку, та чотири в комплектації «елеганс» по 896 тис грн. Приблизно по таким цінам «Артсіті» пропонує автомобілі на своєму сайті. Це не найдорожчі комплектації, у продажу є ще Premium та Hybrid Premium.

Серед дорожчих автівок одна має бути з бежевим салоном, три – з чорним. Машини мають бути з підігрівом передніх сидінь, датчиками паркування спереду та позаду та камерою заднього виду, клімат-контролем, склоочисниками з сенсором дощу, акустичним лобовим склом з тонованою смугою темно-синього кольору, зовнішніми дзеркалами з електроприводом складання та обігрівом, аудіо систему Toyota (радіоприймач, CD/MP3/WMA-програвач) з кольоровим багатофункціональним сенсорним дисплеєм 7.0 та 6 динаміків, тощо.

Нагадаємо, за останні два тижні через «Прозорро» кілька державних органів провели закупівлі розкішних автомобілів:

  • Національний банк витратив 9,45 млн грн на придбання Toyota Land Cruiser 200 Executive Lounge за 2,40 млн грн та шести автівок Toyota Camry 2.5 Hybrid  Prestige по 999 тис грн. – це більш дорога комлпектація, ніж придбана Верховною Радою;
  • Одеська філія Укравтодору купує Toyota Land Cruiser Prado за 1,38 млн грн.;
  • ПрАТ «НАК «Надра України» за 1,16 млн грн придбало один Toyota Land Cruiser Prado 150 Comfort;
  • Кіровоградське Управління СБУ за 1,12 млн грн купило кросовер Skoda Kodiaq Style 2.0 TSI/132KW 7DSG 4х4.

Харківська фірма ТОВ «Артсіті» є офіційним дилером  Toyota  і через  ТОВ «Фінансова компанія «Укр-Фін-Груп» її власниками вказані Діана Дунаєва та росіянка Лариса Атапіна.

Єдиним конкурентом «Артсіті» було ТОВ «Гранд-Мотор» Марії Гвоздьової та Тетяни Дерешук, чия пропозиція була вищою на 3 тис грн.

Як повідомляли «Наші гроші», минулого року автобаза Управління справами Апарату Верховної Ради купила 3 автівки Toyota Camry на суму 2,51 млн грн., а роком раніше, у 2018 році, 7 автівок Toyota Camry на 5,56 млн грн.