Консорціум помічника оппоблоківця нагляне за будівництвом «Автомагістралі-Південь»
09.11.2020   //  

30 жовтня Адміністративна колегія Антимонопольного комітету зобов’язала Службу автомобільних доріг у Дніпропетровській області скасувати рішення про відхилення тендерної пропозиції Консорціуму «ЮІ Інжинірінг» на тендері з технічного нагляду за будівництвом транспортної розв’язки на дорозі Н-31 Дніпро- Царичанка- Кобеляки- Решетилівка на км 27+970 очікуваною вартістю 4,15 млн гривень. Про це стало відомо з рішення, опублікованого на сайті «Прозорро».

Якщо Замовник не відхилить пропозицію компанії з інших підстав, то компанія буде визнана переможцем у закупівлі.

Тендер на будівництво розв’язки вартістю 305,49 млн гривень 13 жовтня виграла компанія-засновник Національної асоціації дорожників України – ТОВ «Автомагістраль-Південь».

Початково на аукціоні по технагляду зустрілися чотири компанії – окрім Скаржника, ДП «Жилком», ТОВ «Ежіс Україна» та ТОВ «Дніпротехнагляд». Найбільш економічно вигідну ціну вказало ДП «Жилком» – на 15% нижче очікуваної вартості закупівлі, проте його пропозиція була відхилена Замовником – через те, що інженер технічного нагляду держпідприємства одночасно є і посадовою особою Дніпропетровської САД – здійснює приймання робіт, тобто по суті має конфлікт інтересів. Дніпропетровська САД відхилила компанію в рамках 17 ч.1.п1 статті 17 – через незаперечні докази того, що Учасник пропонує, дає чи погоджується надати неправомірну вигоду службовій особі, аби вплинути на рішення по цій процедурі.

Наступна за розміром пропозиції була «Ежіс Україна» – Замовник подовжив розгляд її ТП, визначив компанію переможцем, проте невдовзі відхилив її через ненадання довідки з МВС щодо непритягнення до кримінальної відповідальності. Лише третьою була пропозиція Консорціуму «ЮІ Інжинірінг», проте Дніпропетровська САД відхилила її через неподання документів «державного зразка про відповідну освіту за відповідним напрямом професійної атестації інженера технічного нагляду» в рамках усунення недоліків. Вигравши оскарження в АМКУ, «ЮІ Інжинірінг» довело, що усі надані документи були в ТП Учасника ще до оголошення Замовником вимоги про усунення невідповідності. В результаті відхилення пропозиції Консорціуму було скасоване.

Кінцевими бенефіціарами створеного у травні Консорціуму «ЮІ Інжинірінг» є італійка Франческа Канесса (10%), Олександр Шаповал (45%, раніше працював у ТОВ «Дольнік і К» відомого дніпровського архітектора Олександра Дольніка), та Ігор Сєдих (45%,  донедавна помічник депутата Дніпровської міськради від «Опозиційної платформи «За життя» Олега Григорука). За цей час компанія стала переможцем у одному тендері Рівненської САД на технічний нагляд за будівництвом дороги Н-25 Городище-Рівне-Старокостянтинів вартістю 8,99 млн гривень. Нині ж компанія очікує результатів аукціонів на ряді тендерів Дніпропетровської служби автомобільних доріг.