COVID-19. «Онур» взяв підряд на Закарпатті із знижкою 16% після зносу оточення Коломойського
09.11.2020   //  

5 листопада Служба автомобільних доріг у Закарпатській області підписала договір з ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» на поточний середній ремонт на ділянку км 30+580 – км 39 + 927 дороги Т-07-12 Перечин-Свалява вартістю 174,99 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На аукціоні компанія зустрілася з ТОВ «Техно-Буд-Центр» та ТОВ «ШБУ-77». На тендер також подавалося ТОВ «ПБС», однак його відхилили через те, що компанія не підтвердила повноваження підписанта. Знижка «Онур» по відношенню до очікуваної вартості пропозиції становить 16%, тобто 33,77 млн гривень. Така знижка була отримана в результаті активної конкуренції з боку «ШБУ-77».

Частково гроші на ремонт цієї траси виділено з Фонду з протидії COVID-19. В урядовій постанові вказано, що 30 млн грн виділено на ремонт ділянки км 28+900 – км 33 +900. Тоді як частина цієї ділянки входить у межі тендеру  на ділянку км 30+580 – км 39 + 927. При цьому ні Замовник, ні сам Підрядник не опублікували додатки до договору чи кошториси, які б містили дані про вартість матеріальних ресурсів.

З серпня 2020 року «Онур» отримав шість підрядів вартістю 999,65 млн гривень у Закарпатській області, хоча раніше не вигравав у цьому регіоні.

Керівником Служби автомобільних доріг у Закарпатській області є Борис Воловик – його призначили за головування Кубракова у січні 2020 року. Як і Петрощук, Борис Воловик до останнього працював у столиці – був заступником начальника та в.о. заступника начальника комунальних ШЕУ Голосіївського та Святошинського районів Києва. Нині ж першим заступником Воловика став Євген Петрощук – радник голови Укравтодору Олександра Кубракова, з яким пов’язують проектний бізнес.

Засновниками столичної компанії «Онур Конструкціон Інтернешнл» є громадяни Туреччини Онур та Іхсан Четінджевіз, а також львів’янин Олег Фаріон. Із нею пов’язана фірма «Onur Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S» (Туреччина).

ТОВ «Техно-Буд-Центр» входить в Національну асоціацію дорожників України, що об’єднує фаворитів Укравтодору. Власниками ТОВ є тернопільські бізнесмени Юрій Ханін та Андрій Ярема.

ТОВ «ПБС» заснувала в березні 2004 року в Івано-Франківську Іванна Непік, статутний капітал компанії  складає  6,02 млн гривень. Іванна Непік раніше працювала на курорті «Буковель» Ігоря Коломойського. В той час директором «Буковелю» був Олександр Шевченко.