Тігіпко на третину задрав ціну на асфальт шляховикам Троєщини
07.11.2020   //  

30 жовтня КП «ШЕУ Дніпровського району» м. Києва підписало договір з ПрАТ «Асфальтобетонний завод» АБ «Столичний» про закупівлю 1 730 тонн асфальтобетону вартістю 4,36 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Компанія на торгах запропонувала знижку менше 1%, зустрівшись на торгах із своїм частим конкурентом – ТОВ «СБМУ «Підряд». Згідно із специфікацією до договору про закупівлю, Завод має поставити дрібнозернистий щільний асфальтобетон типу А марки 1 по 2 524 грн/т (з доставкою та ПДВ). Така ціна є на 30% вищою за пропозицію ТОВ «СБМУ «Підряд» на тендері в цього ж Замовника 22 жовтня, де крупнозернистий і дрібнозернистий асфальтобетон типу А марки 1 коштував 1 728 – 1 730 грн/т.

При цьому, згідно з моніторингом ДерждорНДІ за вересень по Київській області, дрібнозернистий щільний асфальт з доставкою та ПДВ коштував на ринку у діапазоні 2 980 – 3 155 грн/т, тобто дорожче, ніж ціна «Столичного» у кінці жовтня.

Кінцевим бенефіціарним власником ПрАТ «Асфальтобетонний завод» АБ «Столичний» є Сергій Тігіпко через кіпрську Т.А.С. Оверсіас Інвестментс Лімітед, керівником – Артуро Франциско Бабенко.

Керівником ТОВ «Спеціалізоване будівельно-монтажне управління «Підряд» є Григорій Жабський, а співвласниками – Жабський, Тетяна Казнодій, Андрій Сороченко, Юлія Татарінова та Ганна Скіценко –  дочка екс-гендиректора «Київавтодору» та екс-депутата Київради («УДАР») Володимира Жукова.