Верховний суд замовив кліматичну систему за 3 мільйона фірмі, яка завищувала ціни для лікарні НАНУ
06.11.2020   //  

Верховний суд 29 жовтня за результатами тендеру замовив ТОВ «БК КБР» кліматичну систему з подачею повітря в атріумну частину адміністративної будівлі суду з охолодженням за 2,74 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

Кліматична система складатиметься з:

  • вентиляційної установки у зборі VERSO-R-50-L-H-PM/IE5/2.9-G4-M5-X-HCDX/3R/2.6;2-R1-C1-0/HE/36 за 1,77 млн грн.,
  • щита автоматики та управління за 121,5 тис грн.,
  • компресорно-конденсаторного блоку виробництва LG за 852 тис грн.

На торгах конкурентом переможця було ТОВ «Інбуд-ХХI» Володимира та Людмили Лапко, чия пропозиція склала 2,75 млн грн.

Меншою на 240 тис грн. була пропозиція ТОВ «Екватор КТВ» Володимира Комарова (2,50 млн грн.), але її відхилили, оскілки підприємство не надало документи, що підтверджують право власності щодо кожної одиниці власного обладнання та матеріально-технічної бази, документально не підтвердило наявність покрівельника, запропонувало гіршу повітрооброблюючу установку МС-8 від технічних та якісних характеристик, які зазначені замовником у тендерній документації, не надало необхідних дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки.

Створена в 2016 році столична фірма «БК КБР» належить директору Дмитру Нестеруку з Києва. Він володів ТОВ «Будівельна компанія «КБР» разом з головним інженером «БК КБР» Олександром Лапсе, доки цю компанію не переоформили в Сєвєродонецьку на директора Вадима Кудрявцева із Торецька. Разом із Нестеруком був прописаний Владислав Гаджиєв, який володіє ТОВ «Макспроф Трейд» сам, ТОВ «Макспроф» із Сергієм Роженком і ТОВ «МП Сокол» з Олегом Іваньком.

Усього з 2017 р. переможець отримав підрядів на 517,22 млн грн. Зокрема підряд на 115,00 млн грн. стосувався реконструкції хірургічного корпусу ДНУ «Центр інноваційних медичних технологій НАН України» в Києві за завищеними цінами.

Крім того, з 2018 року поліція вела кримінальне провадження №12018100040000335 про можливе розкрадання коштів на закупівлі управлінням Дніпровської РДА у «БК КБР» капремонту центральної районної бібліотеки ім. П. Тичини. Роботи нібито тривали, коли акти виконаних робіт вже були підписані, а обсяги і вартість виконаних робіт могли бути завищені на 74 тис грн. Однак із серпня 2018 року нових ухвал по справі не з’являлося.