Після свідчень автодорівців поліція розслідує наслідки ремонту доріг керівником сєверодонецької ліги КВН
06.11.2020   //  

Поліція, після надання матеріалів ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, розслідує  заволодіння бюджетними коштами працівниками ФОП Вадим Любченко під час ремонту доріг у Сєвєродонецьку. Про це свідчить ухвала Сєвєродонецького міського суду Луганської області від 27 жовтня.

У серпі 2019 року відділ капітального будівництва Сєвєродонецької міської ради уклав чотири угоди з ФОП Вадим Любченко на виконання робіт з капітального ремонту внутрішньоквартальних доріг у кварталах № 56, 29, 23, 61 м. Сєвєродонецьк на загальну суму 1,27 млн грн. Того ж місяця відділ капітального будівництва перерахував підприємцю усі кошти.

Під час розслідування опитано головного інженера філії «Лисичанський райавтодор», майстра філії «Лисичанський райавтодор», інженера з охорони праці філії «Лисичанський райавтодор», які розповіли про відомий їм ремонту внутрішньо квартальних доріг у м. Сєвєродонецьку у кварталах № 56, 29, 23, 61. На прохання працівників СБУ, вони виїхали на ремонтні ділянки і встановили, що асфальтобетонне покриття знаходиться на земляній основі (щебенева основа відсутня), асфальтобетонну покриття укладалося з порушенням норм ДСТУ, суміш асфальтобетону не відповідає зазначеному виду робіт, внаслідок чого відбувається його руйнація та розшарування. Крім того, не здійснено розливання в`язучих матеріалів, виявлено дефекти на покритті (лущення, викришування асфальтобетонного покриття), неякісно влаштований технологічний стик, має місце сітка тріщин.

Працівники СБУ надали фотоматеріали щодо стану внутріквартальних доріг в кварталах 56, 29, 23, 61, на яких встановлено невідповідність технічного стану та якості виконання робіт нормам ДСТУ.

Слідчий відділ Сєвєродонецького ВП ГУНП в Луганській області звернувся до суду з клопотанням продовжити строк досудового розслідування до повідомлення особі про підозру у кримінальному провадженні, внесеному 30.10.2019 до ЄРДР за № 12019130370001877.

Любченко Вадим Олександрович зареєструвався ФОПом у 2016 році. До того працював на ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот», був членом виконкому Сєвєродонецької міської ради.

Вадим Любченко є керівником та співзасновником громадських організацій «Відкрита Сєвєродонецька Ліга КВК» та «Сєвєродонецька асоціація молодіжних ініціатив «САМІ», ТОВ «Вадал».

Любченко розповідав, що, вирішивши стати підприємцем, вивчав досвід переробки й повторного використання знятого фрезою асфальту для ямкового ремонту за кордоном. Ідею оформив у бізнес-план, подав її на конкурс Програми розвитку ООН в Україні (ПРООН) та отримав грант у сумі 176 тис грн. від посольства Великої Британії – на купівлю обладнання.

ФОП Любченко почав отримувати підряди на поточний ремонт доріг у Сєвєродонецьку з 2017 р. З того часу він отримав 65 замовлень на загальну суму 9,96 млн грн.

Його роботу піарили на сайті Сєвєродонецької міської ради. У квітні голова постійної депутатської комісії з питань планування бюджету та фінансів міськради Ігор Бутков, який неодноразово потрапляв в корупційні скандали, висловлював задоволення ремонтними роботами Любченка.

«Перший рік він тренувався, місцями виходило не дуже, але зараз робота якісна, і, що важливо, вона недорога, тобто міський бюджет вдвічі економить, коли працює Любченко. Тому саме йому часто надається пріоритет. І в основному так знаний ямковий дорожній ремонт робить його підприємство, тому що внє конкуренції по ціні, і на сьогодні вже і по якості», – розповів Бутков.