Люди Гладковського розіграли мільйон на китайські позашляховики для поліції Київщини
05.11.2020   //  

Головне управління Національної поліції в Київській області за результатами тендеру замовило ТОВ «Богдан-Індустрія» та ТОВ «ТСМ Інтер-авто» легкових автомобілів на загальну суму 1,97 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

«Богдан-Індустрія» поставить два повнопривідні позашляховика Haval H2 FL (Fashionable) 2020 року випуску. Один з них коштуватиме 519 тис грн., другий – 510,5 тис грн.

Кожен автомобіль матиме систему безключового доступу, запуск двигуна кнопкою (PEPS), тканинну оббивку сидінь, фронтальні подушки безпеки, камеру заднього виду з розміткою, MP5 + USB + AUX мультимедійну систему з сенсорним РК-дисплеєм і блокуванням екрана під час руху (російська мова), кондиціонер.

У автосалонах Haval H2 FL (Fashionable) 1,5 4WD можна придбати за 498 тис грн.

Крім того, «ТСМ Інтер-авто» поставить 3 автомобіля Ravon R4 у комплектації Optimum MT по 313,3 тис грн. На ринку такі автомобілі 2020 р.в. продають за спеціальною ціною у 292 тис грн., а за рекомендованою – 313,6 тис грн.

На торгах щодо придбання автівок Haval H2 FL конкурентами «Богдан-Індустрія» були ТОВ «Торговий дім УКВЗ-Україна» Олександра Рибальченка (по першому позашляховику пропонувало 519,9 тис грн., по другому – 511,5 тис грн.) та ТОВ «Богдан-авто Луцьк» (по першому – 520 тис грн., по другому – теж 511,5 тис грн.). Фірми з різницею у цінах у 1 тис грн. не торгувалися під час аукціонів.

Засновниками «Богдан-Авто Луцьк» є ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Богдан-капітал» та ТОВ «Богдан-авто Київ». В 2011 р. засновником «Богдан-Авто Луцьк» було ПАТ «Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд «Сова» Олега Гладсковського. Він є кінцевим власником ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс». Національне антикорупційне бюро підозрює, що на посаді першого заступника секретаря СНБО Гладковський зловживав службовим становищем саме на користь «Богдан Моторс».

Засновниками фірми «Богдан-Індустрія»  є згаданий ПАТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Богдан-Капітал», Олександр Капуста і директор Борис Ткаленко. Співвласником корпорації «Богдан» раніше був Петро Порошенко.

На торгах по купівлі Ravon R4 єдиним конкурентом «ТСМ Інтер-авто» було «Богдан-Авто Луцьк», яке запропонувало за 3 автівки суму, більшу на 90 тис грн (1,03 млн грн.). Фірми теж не торгувалися.

Засновниками «ТСМ Інтер-авто» є ТОВ «Інтер-авто ЛТД» та Олександр Бурак, бенефіціар Оксана Біла, яка також є бенефіціаром ТОВ «Дар-Авто». Раніше засновником «Дар-Авто» було ТОВ «Автоекспо», що належить ТОВ «Торговий дім «Камаз» Валентина Затхея з родиною. Співзасновником «Автоекспо» був Сергій Бєлий. Бєлий колись керував корпорацією «Богдан» Гладковського. Наразі Сергій Бєлий є одним із засновників ТОВ «Автомобільна група «Богдан» з групи «Богдан».