«Арселор» своїм прес-релізом «засвітив» шлакову «ДПшку» Укравтодору, про яку ніхто не знав
05.11.2020   //  

Компанія «АрселорМіттал Кривий Ріг», яка анонсувала передачу 50 млн тонн металургійних шлаків ДП «Нові технології дорожнього будівництва», прибрала цю інформацію із свого сайту. Про це повідомляє видання Hubs.

У серпні криворізький металургійний комбінат заявляв, що передав 50 млн тонн шлаків новоствореній інституції Укравтодору – держпідприємству «Нові технології дорожнього будівництва», яке було засноване у квітні 2020 року. Нині ж  ця інформація видалена – натомість з’явився інший прес-реліз, який повідомляє не про факт, а лише про наміри передачі цих будівельних матеріалів. При цьому фактичний обсяг переданих шлаків склав не 50 млн тонн, а лише 74 тис тонн.

Першою згадкою про існування ДП «Нові технології дорожнього будівництва» став коментар компанії «АрселорМіттал Кривий Ріг» під дописом Укравтодору у Facebook, в якому повідомлялося, що комбінат передав «певний обсяг шлаків» держпідприємству для потреб будівництва. Наступного дня після появи коментарю у публічному просторі на сайті компанії і з’явився прес-реліз із цифрою у «50 млн тонн», який в результаті і зник.

На сайті Укравтодору немає жодної згадки про факт створення, діяльності чи проведення конкурсу на посаду керівника ДП «Нові технології дорожнього будівництва».

Керівником створеного 21 квітня ДП «Нові технології дорожнього будівництва» є криворіжець Ігор Діденко. До 2015 року він був керівником ТОВ «Мульті Карго Транс Кривий Ріг». Нині ж у декларації Діденко позначив дохід у 75 тис грн у ТОВ «Шерман Трейд» – компанії, яка спеціалізується на добуванні корисних копалин, керівником і бенефіціаром якої до другої половини 2020 року був сам Діденко, а нині вказаний Дмитро Тимченко.

«Шерман трейд» фігурує у кримінальній справі про службове підроблення документів у ПрАТ «Суха балка» Олександра Ярославського (раніше – ПрАТ «Євраз Суха Балка») – одному з основних підприємств що добуває залізну руду. Згідно з ухвалою, правоохоронці намагалися перевірити наявність «безтоварних взаємовідносин» видобувного підприємства з ТОВ «Шерман Трейд» по контракту на виконання ремонтних робіт, які насправді не велись.

Також у декларації Діденко позначив і роботу за сумісництвом – ТОВ «Промбудресурс КР» (засновники Наталія Пасічник та Олена Демидова, директор Дмитро Донецький), яка у червні поставляла шлаки та відходи чорних металів Херсонському облавтодору.

Також Діденко є керівником Селянського фермерського господарства «Діденко», бенефіціарним власником якого є його брат Олександр Діденко. Брат до 2013 року був керівником нині припиненого ТОВ «ТВК Промстройсервіс», яке займалося торгівлею хімічними продуктами, а до жовтня 2020 – керівником ПП «Укрпромцемент».

Згідно з декларацією, у власності Євгенія Діденка перебуває автівка Mazda 6 2006 року випуску та готівка у сумі 37 тисяч доларів та 280 тис гривень. На правах оренди в Діденка перебувають дві земельні ділянки сукупною площею 25 га у Лозуватці в Дніпропетровській області, а його дружина Марія Діденко володіє квартирою площею 50 квадратів у Кривому Розі.