Радник Кубракова, чия рідна фірма отримує підряди в Укравтодорі, буде оцінювати «корупційні ризики» на Закарпатті
04.11.2020   //  

Радник голови Укравтодору Євген Петрощук став першим заступником голови Служби автомобільних доріг у Закарпатській області. Про це стало відомо із повідомлення на сайті Закарпатської САД.

Самого повідомлення про призначення Петрощука першим заступником керівника Закарпатської САД ні на основному сайті Укравтодору, ні на сайті регіональної Служби немає.Натомість у повідомленні вказано, що 28 жовтня першого заступника начальника Петрощука Є.В призначено «Головою Комісії з проведення оцінки корупційних ризиків Служби».

Довідково:

Згідно з постановою Кабінету міністрів від 22 липня, на період дії карантину, установленого з метою запобігання поширення COVID-19, на державну службу призначають за допомогою типового контракту про проходження державної служби на період дії карантину, тобто без відповідного конкурсу на зайняття вакантних посад.

Згідно декларації  Петрощука, він володіє земельною ділянкою площею 1 534 м2 у недобудованим житловим будинком у с.Михайлівка-Рубежівка. Окрім цього, Петрощук задекларував два годинники і один хронометр марок Breguet, Rolex та Comitti of London. Також Петрощук задекларував автівку Volvo S60 2010 року випуску, готівкові кошти – 275,45 тис доларів, 12 тис євро, 1,43 млн гривень, – і банківські вклади – 64,05 тис гривень.

Окрім цього, Євген Петрощук вказав фірми, в яких він чи його родичі є бенефіціаром – це група компаній з орбіти Андрія Вавриша –  ТОВ «Управляюча компанія Атмосфера», ТОВ «Атмосфера Інжиніринг Сістемз», ТОВ «Атмосфера Констракт», ТОВ «Атмосфера Нерухомість», ТОВ «Атмосфера Дизайн». Детальніше про бізнес Петрощука читайте у досьє.

Серед іншого Петрощук задекларував і ТОВ «Міжнародний проектний інститут» – проектувальну фірму, яка протиправно отримує підряди на розроблення проектної документації. У вересні Миколаївська САД підписала договір з фірмою на розроблення проектної документації на капітальний ремонт траси М-13 Кропивницький-Платонове вартістю 12,70 млн гривень, причому Замовник протиправно відхилив усіх конкурентів, які запропонували меншу ціну. А у жовтні стало відомо, що «Міжнародний проектний інститут» буде проектувати будівництво мосту через Південний Буг очікуваною вартістю 20,3 млрд гривень, хоча це могли зробити й інші компанії-учасники тендеру на чверть дешевше.

Керівником Служби автомобільних доріг у Закарпатській області є Борис Воловик – його призначили за головування Кубракова у січні 2020 року. Як і Петрощук, Борис Воловик до останнього працював у столиці – був заступником начальника та в.о. заступника начальника комунальних ШЕУ Голосіївського та Святошинського районів Києва.