Першим замголови Держлісгоспу став СБУшник, брат якого є спікером реформи СБУ Зеленського
03.11.2020   //  

Віталій Пунь (ліворуч) та Василь Кузьович

Голова Держлісагентства Василь Кузьович 28 жовтня представив колективу агентства свого першого заступника Віталія Пуня. Про це повідомив сайт Держлісагенства.

«Знайомлячи колектив зі своїм першим заступником, очільник лісової галузі наголосив на зміцненні команди лісових господарників і побажав плідної праці на новому місці», – повідомили в прес-службі агентства.

Пунь був призначений першим заступником Держлісагенства розпорядженням Кабінету міністрів від 21 жовтня 2020 р. № 1289-р.

В поданій перед призначенням декларації Пунь вказав, що до останнього часу працював в Службі безпеки України. Він не зазначив посаду в СБУ, але за даними «Чесно», з 2005 року Віталій Пунь був співробітником Центрального апарату СБУ. Натомість, на форумі профільного сайту «Відкритий ліс» дописувач вказав, що Віталій Пунь на роботі в СБУ курирував саме роботу Держлісагентства

Сергій Пунь

Віталій Пунь має старшого брата Сергія, з яким вони разом працювали в Центральному апараті СБУ. Нині Сергій Пунь публічно є заступником керівника робочої групи з реформування СБУ, а також виконує роль головного спікера в цій кампанії. Законопроект про реформу СБУ до парламенту вніс президент Володимир Зеленський, в його створенні приймали участь спеціалісти СБУ та Офісу президента. Нині документ знаходиться в Комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Активісти стверджують, що законопроект не передбачає відмову Служби від широких повноважень щодо боротьби з корупцією, організованою злочинністю, вона надалі планує залишитися правоохоронним органом.

В колонці на «УП» Сергій Пунь назвав маніпулюванням інформацію про «кошмарення» бізнесу СБУ, бо «такі слова не підкріплені фактами».

Попри те, що Сергій Пунь є публічним спікером реформи СБУ, його декларації прихована від публічного перегляду.

Натомість в декларації його брата Віталія, який отримав посаду першого заступника голови Держлісгоспу вказано у власності квартиру в Івано-Франківську та орендовану квартиру в Чайках на околицях Києва. Він користується записаним на батька авто SsangYong Korando 2012 р.в., готівкою тримає $13 тис. Відкриті рахунки в держбанках, але їх суми не вказані.