«ПБС» освоїть 2 мільярди на трасі Долина-Хуст
02.11.2020   //  

26 жовтня Служба автомобільних доріг у Закарпатській області уклала договір з ТОВ «ПБС»  вартістю 384,35 млн гривень на поточний середній ремонт автодороги державного значення Р-21 Долина – Хуст на ділянці км км 96+076 – км 112+000. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

За договором підрядник має завершити роботи до кінця 2021 року. Загалом на ремонт різних ділянок цієї траси фірма отримала підряди на 1,96 млрд грн.

Окрім ТОВ «ПБС» у тендері брали участь ТОВ «ШБУ  77» та консорціум «Новий вік-Захід». Останнього не допустили до тендеру через  недоліки в його тендерній документації, зокрема надані претендентом документи  не підтверджували повноваження президента консорціуму підписувати договір (згідно статуту «Новий вік-Захід»  рішення про укладення угод, що перевищують 10 000 000 Євро відноситься до компетенції  загальних зборів засновників). Цей учасник не надав копії паспортів  зазначених у довідці 152 працівника,  а також не надав додатків до договору оренди, що є «його невід’ємною  і складовою частиною».  Недоліки у встановлений термін «Новий вік-Захід» не усунув, тому  не був допущений до торгів.

За мінімальної конкуренції на аукціоні ціна зменшилась лише на 4%.

В договорі сторони не вказали вартість будівельних матеріалів, що складає до 80% в ціні контракту на ремонт автодороги. Останній раз «ПБС» оприлюднювало ціни на будівельні матеріали в тендері з САД у Івано-Франківській області. Тоді у договорі від 19 жовтня на капремонт ділянки М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка були зазначені завищені ціни на асфальт та щебінь.

Для ТОВ «ПБС» це дванадцятий тендер, виграний з початку року у САД в Закарпатській області. Та третій безпосередньо на трасі Р-21 Долина – Хуст, що місцева САД провела протягом останнього місяця. Четвертий аукціон на цій трасі «ПБС» виграло в межах сусіднього регіону на 746,49 млн гривень у САД  в Івано-Франківській області. За останніми двома тендерами 12 та 13 жовтня сторони повідомили про намір укласти договір. В трьох з чотирьох підрядів «ПБС» на трасі Долина – Хуст аукціон відбувався за мінімальної кількості учасників,  вартість контрактів зменшувалась не більше ніж на 4-6%, ціна чотирьох контрактів сумарно склала 1,96 млрд гривен.

ТОВ «ПБС» заснувала в березні 2004 року в Івано-Франківську Іванна Непік, статутний капітал компанії  складає  6,02 млн гривень. Іванна Непік раніше працювала на курорті «Буковель» Ігоря Коломойського. В той час директором «Буковелю» був Олександр Шевченко. Він брав участь у виборах депутатів до Івано-Франківської обласної ради від партії «За майбутнє» бізнес-партнера Коломойського Ігоря Палиці, що відбулись 25 жовтня. Майже щодня Олександр Шевченко на своїй сторінці у Facebook  публікує пости з фотографіями дорожніх підрядів «ПБС». В цих дописах він інформує, де його «команда почала роботу» та дякує платникам податків «за відновлення інфраструктури України».

З початку року ТОВ «ПБС» виграло тендерів на 10,39 млрд гривень.