«Онур» дебютував на Донеччині на трасі М-14 за 385 млн гривень
27.10.2020   //  

22 жовтня Служба автомобільних доріг у Донецькій області уклала договір з ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» на капремонт автомобільної дороги державного значення М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ вартістю 384,99 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро». Відремонтувати дорогу мають до кінця 2021 року.

У «Онур Констукціон Інтернешнл» на цьому тендері був лише один конкурент – місцеве ТОВ «Славдорстрой» донеччанина Олександра Ломакіна, директор якої Олег Воронов раніше керував філією ДП «Донецький облавтодор».

Проте на тендері з капремонту дороги М-14 пропозиція «Славдорстрой» виявилась на гривню дорожчою від «Онур Конструкціон Інтернешнл». Загалом переможець тендеру скинув ціну ремонту дороги на 10% від очікуваної вартості у 483,11 млн гривень.

Переможець та замовник вирішили не оприлюднювати ціни на будівельні матеріали. У додатку до договору зазначається лише сумарна вартість всіх матеріальних ресурсів у 313,77 млн гривень (з ПДВ), що складає 81% від вартості контракту.

З початку цього року ТОВ «Онур Констракціон Інтернешнл» виграв тендери на 10,76 млрд гривень, є одним з головних підрядчиків «Укравтодору». Власниками ТОВ є громадяни Туреччини Онур та Іхсан Четінджевіз.

Для «Онуру» цей підряд є першим у Донецькій області, де одним з найбільш успішних підрядників є «Славдорстрой». Якщо взяти тендери місцевого САД з ціною понад 10 млн гривень з початку року, з 20 аукціонів на ремонт доріг загальною вартістю майже 4,5 млрд гривень, «Славдорстрой» виграло сім на 1,77 млрд гривень.