Київ замовив американські рентгенівські мамографічні системи на 146 мільйонів
27.10.2020   //  

Департамент охорони здоров’я КМДА 19 жовтня за результатами тендеру уклав три угоди з ТОВ «УМТ+» про закупівлю мамографічного обладнання на загальну суму 146,06 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч поставлять 19 цифрових мамографічних систем Selenia Dimensions виробництва компанії «Hologic, Inc.» (США), які генерують цифрові рентгенівські зображення:

  • 1 шт. – моделі SDM-SYS-6000-3D із функцією томосинтезу і робочою станцією лікаря за 19,90 млн грн.
  • 9 шт. – моделі SDM-SYS-6000-2D з робочою станцією лікаря по 8,13 млн грн.
  • 9 шт. – моделі SDM-SYS-6000-2D по 5,89 млн грн.

У вересні Київський обласний онкодиспансер замовив фірмі систему SDM-SYS-6000-2D зі станцією біопсії та робочою станцією за 13,91 млн грн., а в квітні Чернігівська міська лікарня №1 – систему SDM-SYS-6000-2D з робочою станцією і принтером за 8,61 млн грн.

Забезпечення виконання договору складає 5%, гарантійний строк експлуатації – рік.

Обидва учасники жодного разу не знижував ціни під час аукціонів, тому сума угод із переможцем усього на 2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 149,30 млн грн.

ДАСУ почала перевірку тендеру на підставі виявлених нею ознак порушення закону.

Столична «УМТ+» належить киянину Дмитру Лаврентію, а її директором є Дмитро Ожігов. Лаврентій очолює ТОВ «АФС Медицинтехнік» німецької компанії «АФС Медицинтехнік ГмбХ» німця Свена Краутера та росіянина Олександра Халімона.

Колись переможця представляла Людмила Щинович, яка значилась контактною особою ТОВ «Астріум» тоді хорвата Желька Гранатіра, а нині українця Віталія Степченка.

Єдиним конкурентом було столичне ТОВ «Циммер Медізин Сістем Україна» киянки Ірини Бренгартнер на чолі з Юрієм Криворучком, яке пропонувало системи Giotto Class S 2D та Giotto Class S 3D виробництва компанії «IMS Giotto S.p.A.» (Італія).

В одному офісі з суперником було зареєстроване ПП «Медпрогрес» (припинено) Яни Островської, яким керувала Оксана Жеребцова, а в одній квартирі з Іриною Бренгартнер – Ольга Дем’янець та її із Сергієм Мотузом ТОВ «Бьютілоджик Груп» (припиняється).

Яна Островська також володіє ТОВ «Клініка «Медгарант». В одній квартирі з нею зареєстрований Олександр Островський, який є засновником ТОВ «Медгарант».