«Замайбахівці» взяли чергові 405 млн Укравтодору на коштовний асфальт і щебінь
22.10.2020   //  

19 жовтня Служба автомобільних доріг у Івано-Франківській області уклала договір з ТОВ «ПБС» вартістю 404,75 млн гривень на капітальний ремонт ділянки автодороги державного значення М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

САД у Івано-Франківській області оголосила очікувану вартість контракту в 424,62 млн гривень. Окрім ТОВ «ПБС» у конкурсі брали участь ТОВ «Техно-Буд-Центр» та AzVirt MMC. Останнього не допустили до торгів через неповну документацію на підтвердження кваліфікації робітників. Під час аукціону ТОВ «ПБС» скинув ціну на 5% від очікуваної вартості до 404,75 млн гривень, що дозволило йому спокійно виграти тендер у єдиного супротивника «Техно-Буд-Центр». Завершити ремонт дороги за умовами договору «ПБС» має до кінця 2021 року.

Згідно протоколу узгодження цін на матеріальні ресурси (з ПДВ), асфальтобетон крупнозернистий тип А марка 1 коштує 2950 гривень/т, емульсія бітумна 15481 гривень/т, щебенево-піщана суміш С-5 – 897 гривень/м3, щебенево-піщана суміш С-7  – 942 гривні/м3, щебінь М 1000 і більше фракція 40-70 мм – 998 гривень/м3.

Ціни «ПБС» суттєво вищі за вартість зазначених у моніторингу ДерждорНДІ будматеріалів за серпень по Івано-Франківській області, де асфальтобетон крупнозернистий тип А марка 1 коштує 2599 гривень/т, а емульсія бітумна – 14 600 гривень/т.

На тендерах «ПБС» ціни на будівельні матеріали сторони показують не завжди навіть на крупних підрядах. Хоча їх вартість зазвичай з’їдає до половини ціни контракту. Наприклад, незрозумілими лишились ціни на будматеріали у тендері на майже півмільярда гривень у Закарпатській області.

З початку проекту «Велике будівництво» ТОВ «ПБС» – беззаперечний фаворит Служби автомобільних доріг у Івано-Франківській області. З 11 тендерів, які в цьому році проводила служба вартістю понад 10 млн гривень, «ПБС» виграла 9 на суму  3,57 млрд гривень.

ТОВ «ПБС» заснувала в березні 2004 року в Івано-Франківську Іванна Непік зі статутним капіталом у 6,02 млн гривень. Іванна Непік раніше працювала на курорті «Буковель» Ігоря Коломойського. В той час директором «Буковелю» був Олександр Шевченко. Зараз він є кандидатом в депутати до Івано-Франківської обласної ради від партії «За майбутнє» бізнес-партнера Коломойського Ігоря Палиці. На свій сторінці у Facebook Шевченко поширює фотографії з дорожніх підрядів «ПБС», на якій присутній будівельний транспорт з емблемою компанії, з дописом: «Наша команда почала ремонт».

Загалом з початку року ТОВ «ПБС» одержала тендерів на 10,35 млрд гривень.