Дилери Васадзе і Гладковського з різницею в 1 гривню розіграли 900 тисяч на Kia Sportage для укравтодорівців
22.10.2020   //  

Служба автомобільних доріг у Волинській області за результатами тендеру уклала договір з ПАТ «Волинь-Авто» на придбання автомобіля Kia Sportage Business вартістю 900 тис грн.

Про це пише видання «Сила правди» з посиланням на дані системи «Прозорро».

Згідно з тендерною документацією, замовник хотів, аби машина була європейського виробництва та 2020 року випуску. До її комплектації має входити: бездротова зарядка для смартфонів, шкіряне оздоблення керма та важеля коробки перемикання передач, круїз-контроль, Bluetooth, датчик дощу, підігрів керма, передніх та задніх сидінь тощо. Окрім того, замовник просив гарантію на автомобіль терміном у 5 років, або 150 тис. км пробігу (в залежності від того, що наступить раніше). Машину підрядник має надати до кінця жовтня цього року.

Спеціалістка зі зв’язків з громадськістю та пресою Служби автомобільних доріг у Волинській області Оксана Михальчук повідомила виданню, що автомобіль підприємство купує для того, аби обстежувати дороги до, під час та після ремонту.

Єдиним конкурентом на тендері компанії «Волинь-Авто» було ТОВ «Богдан-Авто Луцьк», яке не торгувалось. Натомість, фірма-переможець знизила початкову ціну (яка була на рівні очікуваної  ціни в 900 тис грн.) лише на одну гривню.

Юристка громадської ініціативи «Prozorra Волинь» Анна Артьомова розказала, що «Волинь-Авто» та «Богдан-Авто Луцьк» спільно взяли участь у п’яти закупівлях. Для цих тендерів характерно, що компанії не торгувалися і почергово їх вигравали. Різниця між тендерними пропозиціями учасників часто складала лише одну гривню.

За даними з «Прозорро», від 2017 року з ПАТ «Волинь-Авто Луцьк» різні розпорядники бюджетних коштів уклали 300 договорів на загальну суму 7,57 млн грн. Керівником компанії та співвласником є  екс-депутат Луцької міської ради (2006-2015 рр.) від ВО «Батьківщина» Юрій Корольчук, бенефіціаром вказаний колишній нардеп Таріел Васадзе.

Керівником ТОВ «Богдан-Авто Луцьк» є Олег Кухта, кінцевими бенефіціарними власницями вказані Олена Гура та Лариса Якубовська.  

Від «Наших грошей»

За даними Youcontrol, засновником «Богдан-Авто Луцьк» в 2011 році було ПАТ «Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд «Сова» Олега Гладсковського (Свинарчука). Він є кінцевим власником ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс». Національне антикорупційне бюро України підозрює, що на посаді першого заступника секретаря СНБО Гладковський зловживав службовим становищем саме на користь «Богдан Моторс».