Після призначення Немілостівого в Мінстратег його фірма вперше перемогла на тендері «Укроборонпрому»
21.10.2020   //  

ДП «Харківське конструкторське бюро імені Морозова» концерну «Укроборонпром» за результатами тендеру має намір укласти угоду з ТОВ «ПРАТ Харківський завод транспортного устаткування» на постачання механізмів підтягу на суму 1,08 млн грн.

Про це написав «Харківський антикорупційний центр» з посиланням на дані системи «Прозорро».

Замовник планує отримати 15 механізмів підтягу К1616.82.010сб для БТР-4Е (бронетранспортер «Буцефал» – «НГ»).

Бенефіціарами ТОВ «ПРАТ ХЗТУ» є Віталій та Євген Немілостіві.

У серпні Віталій Немілостівий був призначений заступником міністра з питань стратегічних галузей промисловості України, це міністерство уряд створив в кінці липня 2020 року. Міністерство  відповідає за державну політику оборонно-промислового комплексу.

До призначення в Кабмін Немілостівого в системі «Прозорро» не було інформації, щодо перемог  ТОВ «ПРАТ ХЗТУ»  у тендерах підприємств концерну «Укроборонпром».

З судового реєстру відомо, що СБУ в рамках кримінального провадження №22017220000000147 від 07.06.2017 року підозрює, що протягом 2015-16 років пов’язані між собою «Харківський завод транспортного устаткування» і ТОВ «Машгідропрівод» на виконання дослідно-конструкторських робіт в рамках договорів з ДП КБ “Південне” отримали 15 млн грн., які в подальшому перерахували фіктивним фірмам.

Роботи виконувалися, зокрема, державним підприємством «Харківський завод транспортного устаткування», назву якого використовував при реєстрації власного ТОВ Немілостівий.

За даними слідства, у 2004 році частину основних засобів державного «ХЗТУ», в період санації підприємства, була передана на відповідальне зберігання однойменній в приватній фірмі. Зокрема передані технічні паспорти на виробничі приміщення в м.Харків.

У 2018 році була призначена інвентаризація основних засобів державного підприємства. Однак, охорона приватної фірми Немилостивого не пустила інвентаризаційну комісію на територію, що належить державному заводу.

Від «Наших грошей»

Конкурентами «ПРАТ ХЗТУ» на тендері були ТОВ з іноземними інвестиціями «ПЕТпласт» та ПАТ «Завод «Фрегат» з дорожчими пропозиціями. Під час аукціону жодна з трьох фірм не змінила свою стартову ціну.

Засновниками «ПЕТпласт» є Станіслав Максик, Вальдас Мелінес  та Шарунас Сінькявічус. «Завод «Фрегат» належить родині екс-віце-президента корпорації «Інтерпайп» Олександра Дементієнка.

«ПРАТ ХЗТУ» за останні чотири роки отримало замовлень на 61,65 млн грн. Угоди було укладено з АТ «Укргазвидобування», ДП «Харківський завод машинобудування «ФЕД», Харківський політехнічний інститут та Філія «Оператор газосховищ України» АТ «Укртрансгаз».