«ПБС» викинули з 127 млн тендеру ради львів’ян з завищеними цінами на асфальт
12.10.2020   //  

7 жовтня ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області» підписала договір з ТОВ «Вельт Капітал» на капітальний ремонт автомобільної дороги О031600 Шацьк-Залісся-Грабове-Старовойтове -/ М-7/ вартістю 127,77 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Знижка компанії по відношенню до очікуваної вартості закупівлі становить всього 3%. На аукціоні «Вельт Капітал» зустрілася із лідером по підрядах на Прикарпатті – ТОВ «ПБС», а також ТОВ «Архітектурно-будівельна компанія «Будмонтаж». Спочатку найнижчу ціну запропонувала «ПБС» – на 10% нижче очікуваної вартості тендеру, однак Замовник відхилив компанію і визначив «Вельт Капітал» переможцем.

Згідно з позицією Служби місцевих доріг, «ПБС» включив до локального кошторису види робіт, які не були передбачені в ТД, не надав розрахунок показника адміністративних витрат та довідку про незастосування санкцій щодо здійснення державних закупівель у іноземних юридичних осіб. Антимонопольний комітет, до якого звернулася «ПБС», відмовив у задоволенні скарги і на відхилення, і на скасування визначення переможцем «Вельт Капітал».

Згідно з локальним кошторисом, «Вельт Капітал» запропонувала такі ціни на матеріальні ресурси (з доставкою та ПДВ):

  • бітуми нафтові для покрівельних мастик марки БНМ-75/35 – 16 190 грн/т;
  • бітуми нафтові дорожні БНД-60/90 – 15 909 грн/т;
  • щебінь фракцій 5(3)10, 10-20, 20-40, 40-70 мм – 904 грн/м3;
  • гаряча дрібнозерниста та крупнозерниста асфальтобетонні суміші типу А – 2 724 грн/т;
  • важка бетонна суміш класу В15 крупності заповнювача більше 40 мм – 2 748 грн/т.

 

Ціни «Вельт-Капітал» на асфальтобетон є навіть трохи вищими за пропозиції лідера дорожнього картеля – ТОВ «Автомагістраль-Південь» і «ПБС» на тендерах Волинської САД на початку вересня – там дрібнозернистий і крупнозернистий асфальт з доставкою та ПДВ коштує у середньому 2 613 грн/т. Натомість у ТОВ «Данко» на жовтневому тендері на Волині асфальт коштує на 15% дешевше – 2 307 грн/т.

Ціни на крупнозернистий і дрібнозернистий асфальтобетон у моніторингу ДерждорНДІ за серпень по Волинській області є нижчими за ціни «Вельт Капітал» – там суміші коштують 2 229 – 2 400 грн/т з доставкою та ПДВ.

Керівником та власником ТОВ «Вельт-Капітал» є львів’янка Тетяна Павленко. Найбільше контрактів на ремонт доріг компанія підписала з Сокільницькою, Солонківською та Шацькою селищними радами Волинської області. Згідно з документами, компанія орендує техніку у ТОВ «Сімбо-капітал», ПАТ «Ковельське шляхо-будівельне управління №63» і ТОВ «Львівенергоавтоматика».

ТОВ «ПБС» (Івано-Франківськ): засновником є Іванна Непик, колишня працівниця курорту «Буковель». Вона є бізнес-партнером Віктора Шевченка, рідного брата Олександра Шевченка – екс-директора туристичного комплексу «Буковель», що контролюється групою Ігоря Коломойського.