Через бездіяльність поліції у Труханова продовжили схему з будівництвом коштовних зупинок без торгів
12.10.2020   //  

Департамент транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради 5 жовтня повідомив про намір укласти низку угод з ТОВ «Платформ-ОК» на будівництво зупинок на загальну суму 1,02 млн грн.

Про це повідомляється яв системі «Прозорро».

На тендері у «Платформ-ОК» не було конкурентів, закупівля була проведена за спрощеною процедурою.

Замовник планує будівництво 11 зупинкових комплексів типу «Отрада» (або еквівалент), вартість кожного з них складає 93 тис грн.

За даними одеського видання «Монітор», вартість зупинок є значно завищеною. За словами співрозмовника видання, який працює в даній сфері, вартість матеріалів для виготовлення однієї запинки складає 10 тис грн., п’ять тисяч гривень коштує робота зварювальника, і ще п’ять тисяч гривень – встановлення зупинки. Також видання вказало, що серед публічних оголошень фірми вказують готовність встановити такі зупинки за 26-60 тис грн.

За даними «Прозорро»,  в квітні Департамент транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради за процедурою звітування повідомив про укладання 100 угод з «Палтформа ОК» на встановлення 100 зупинок «Отрада» на загальну суму 9,30 млн грн. Тоді також кожна зупинка була оцінена в 93 тис грн.

«Платформ ОК» було зареєстровано в лютому 2020, за два місяці до укладання угод з Департаментмо Одеської міськради, який виступає єдиним замовником фірми в держзакупівлях. Власником та директором «Платформ ОК» вказаний Олександр Чепразов, який ще в квітні цього року був помічником депутата Одеської міськради Дениса Григорьєва (БПП).

Поліція нині розслідує можливу розтрату коштів Департамент транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху Одеської міськради при закупівлі аналогічних зупинок в квітні-липні 2018 році у ТОВ «Рік-17» на загальну суму 9, 79 млн грн.. Тоді також не були проведені відкриті торги.

На момент укладання угод про будівництво зупинок власниками «Рік-17» були мешканці в смт. Захарівка на Одещині Рустам Бєгматов і Артем Павловський. Минулого року у фірми змінилася назва, власник і місце реєстрації.  Бєгматов і Павловський також були власниками фірми зі схожою назвою – ТОВ «Рік-17-2», яка також отримувала замовлення на будівництво зупинок «Отрада». За даними «Є-Дата», за ці роботи  в 2019 році фірмі було перераховано 5,36 млн грн. Після цього вона також змінила назву, власників та місце реєстрації.

За даними судового реєстру, в останній рік поліція не проявляла активності в розслідуванні справи №42018160000000857 щодо будівництва зупинок в Одесі.

Департаменту транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху Одеської міськради очолює Олександро Ілько.