«Мего ЛТД» із знижкою 40% виборола у «ПБС» підряд на Закарпатті, запропонувавши супернизькі ціни на асфальт і щебінь
11.10.2020   //  

5 жовтня ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Закарпатській області» підписала договір з ТОВ «Мего ЛТД» на поточний середній ремонт дороги місцевого значення

О 070306 Виноградів-Теково-Неветленфолукм вартістю 107, 12 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

На аукціоні компанія зустрілася із ТОВ «Люнет» та лідером підрядів Укравтодору на Прикарпатті – ТОВ «ПБС». В процесі торгів компанія впала по ціні на 40% від очікуваної вартості, зекономивши державі 71,41 млн гривень. Дуже сильно торгувалися й «Люнет» та «ПБС», які під час аукціону впали по ціні на майже 40% і 38% відповідно.

Спочатку Замовник відхилив компанію-переможця через те, що «Мего ЛТД» у складі своєї ТП надав документ під назвою «тендерна пропозиція.ПРИВАТ», зробивши його конфіденційним. На думку Служби місцевих автомобільних доріг, Учасник «визначив конфіденційною інформацію, що не може бути визначена як конфіденційна відповідно до вимог частини другої статті 28 Закону». Проте компанія успішно оскаржила таке відхилення у Антимонопольному комітеті, адже надала цей документ ще у статусі учасника, а не переможця. Бо лише у статусі переможця Учасник був зобов’язаний надати відкриту тендерну пропозицію із ціною.

«У даному випадку умови тендерної документації передбачали необхідність надання форми «тендерна пропозиція» із ціною уже переможцем процедури закупівлі. ТОВ «МЕГО ЛТД» надало таку форму в статусі «учасник», по суті додатково. Оскільки саме для учасника надання форми не вимагалось, то завантаження її із позначкою «конфіденційна інформація» не є порушенням умов тендерної документації, тому і відхилення пропозиції визнано Колегією неправомірним» – каже експертка платформи «Ліга антитрасту» Анна Сулима.

Згідно з опублікованим кошторисом, компанія запропонувала такі ціни на будівельні матеріали (з доставкою та ПДВ):

  • бітумна дорожня емульсія – 16 563 грн/т;
  • щебінь фракції 10-20 мм марки М1000 – 590 грн/м3;
  • ЩПС укріплена цементом – 420 грн/м3;
  • дрібнозерниста щільна асфальтобетонна суміш типу А марки 1 – 2 394 грн/т;
  • крупнозерниста щільна асфальтобетонна суміш типу А марки 1 – 2 348 грн/т.

Згідно з моніторингом цін ДерждорНДІ на будівельні матеріали за серпень по Закарпатській області, дрібнозерниста і крупнозерниста асфальтобетонні суміші коштували 2 922 і 3 000 грн/т, тобто на 20% дорожче за пропозицію «Мего ЛТД». Крім цього, згідно з моніторингом, ціни на щебенево-піщану суміш у Закарпатській області за серпень є найдорожчими по всій Україні – 960 – 1020 грн/м3, тобто пропозиція компанії є більш ніж вполовину дешевшою. Емульсія у регіоні також є найдорожчою – 18 298 грн/т; натомість «Мего ЛТД» надав ціну на аналогічну позицію на 10% дешевше.

Засновницею ТОВ «Мего ЛТД» є Тамара Кізь, а директором – Сергій Мусієнко. Раніше засновником і кінцевим бенефіціаром вінницької компанії був Торстен Хайленд із Німеччини, а директором – Денис Васильович Дячук. Дячук володіє ТОВ «Літойакріл», де його партнерами є Ігор Кізь і Дмитро Романчак.