Менеджера Укравтодору прийняли на хабарі по медобладнанню нібито оточення Фісталів
09.10.2020   //  

8 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро разом із Службою безпеки України затримали керівника Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ігоря Алексєєва у процесі пропонування неправомірної вигоди голові Вінницької ОДА Сергію Борзову. Про це повідомляється на сайті Укравтодору.

Попередня кваліфікація – ч.3 ст.369 КК України (пропозиція чи обіцянка надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, або вчинене за попередньою змовою групою осіб).

За версією слідства, Алексєєв намагався вирішити питання  про зміну бюджетних видатків. Натомість на сайті Укравтодору вказано, що Алексєєв мав вирішити погашення заборгованості і виділення бюджетних коштів сумою 4,2 млн гривень за уже поставлене обладнання комунальному медичному закладу «База спеціального медичного постачання» фірмами ТОВ «Ілантанмед» та ПП «Донмед». За інформацією НАБУ, очільника Вінницької САД затримали під час передачі частини неправомірної вигоди – 200 тис грн.

В реєстрі юридичних осіб ТОВ «Ілантанмед» відсутнє, а є – ТОВ «Ілатанмед» Андрія Баринова та Дениса Шестакова, що може бути одруківкою у публікації Укравтодору. ПП «Донмед» Юрія Василенка не має тендерних контрактів у Вінницькій області. «Донмед» пов’язане з родиною Фісталів, «Ілатанмед» – родиною Саворовських, що мають спільний бізнес з Фісталями.

Нагадаємо, Ігоря Алексєєва фактично поновили на роботі на підставі рішення Верховного суду: у 2016 році його звільнили, бо він отримав догану за «невиконання своїх посадових обов’язків». В результаті тодішньої перевірки на Вінниччині було виявлено, що асфальтобетонна суміш не відповідала нормативним вимогам, а узбіччя доріг були заниженими. Детальніше про Алексєєва можна почитати у досьє.

За інформацією Укравтодору, Алексєєв з часу повернення на роботу отримав 2 догани.

Найбільші контракти Служби автомобільних доріг у Вінницькій області на ремонт доріг за 2020 рік отримували ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада» Максима Шкіля (498,27 млн гривень), ТОВ «Ростдорстрой» з оточення Труханова (387,2 млн гривень) та  канівське ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво» (375,29 млн гривень).