Мерія без торгів роздала на ремонти «сімейній» ФОП 6 мільйонів
07.10.2020   //  

Департамент інфраструктури міста Сумської міської ради має намір за результатами спрощеної закупівлі укласти угоду з ФОП Марєєва Катерина Володимирівна щодо ремонту вуличного освітлення вартістю 659 тис грн..

Про це пише «Громадський моніторинг. Сумська область» з посиланням на дані системи «Прозорро».

Заплановано провести капітальний ремонт електричних мереж вуличного освітлення по вулицям Героїв Крут, Інтернаціоналістів та Івана Сірка в місті Суми.

24-річна ФОП Марєєва почала отримувати замовлення з листопада 2017 року і за цей час отримало замовлень на 11, 19 млн грн. Майже всі в Сумах, більшість за неконкуретною процедурою.

У 2018 ФОП Марєєва вказувала номер телефону +38 (050) 407-30-01. Нині цим номером послуговується ТОВ «Сфера АВ» Олександра Лопати, яка є фігурантом кримінальної справи про розтрату та привласнення державного майна.

Нині ФОП Марєєва використовує номер телефону +380509585206, ідентичний номер вказує і ФОП Володимир Біцак, який, за даними «Прозорро», уклав з  Департаментом інфраструктури Сумської міськради угод майже на 17 млн грн. У серпні 2019 року Антимонопольний комітет України наклав на Володимира Біцака штраф 68 тисяч гривень за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Дарина Мараєва вказує нині своєю е-поштою «darina_bitsak@ukr.net», що може свідчити про родинні зв’язки з ФОП Біцак.

Від «Наших грошей»

За даними «Прозоро», Департамент інфраструктури міста Сумської міської ради з червня 2019 року уклав з ФОП Марєєва Катерина Володимирівна 26 угод на загальну суму 5,93 млн грн. Всі угоди укладені за процедурою звітування або спрощеною процедурою без участі конкурентів. Були замовлені ремонтні роботи мереж освітлення, дитячих майданчиків та пішохідної інфраструктури.

В рішенні АМКУ про покарання ФОП Володимир Біцак за порушення економічної конкуренції вказано, що він орендував приміщення у Дарини Біцак.