Кубраков звинуватив підрядників Укравтодору в ухиленні від сплати податків
05.10.2020   //  

Керівник Укравтодору Олександр Кубраков в інтерв’ю «Ліга.нет» заявив, що підрядники Укравтодору завищують ціни на будівельні матеріали, аби «заховати» свій прибуток та видатки на зарплату.

За словами Кубракова, компанії мають розраховувати свої тендерні пропозиції з розрахунку кошторисної зарплати у розмірі 9954.

«А є зарплатня реальна – яка вже давно перевищує 24 000 грн. В кошторисі прибуток цих компаній не повинен перевищувати 1%. Ви вірите, що хтось буде займатися бізнесом з маржею 1%? Тому насправді, всі ці регуляторні обмеження якось намагаються “вкласти” в кошторис, щоб платити 24 000 грн зарплати, завищуються якісь складові вартості, прибуток десь теж ховають. Щоб обійти цей пострадянський принцип ціноутворення, компанії “граються” з ціною на матеріали. До того ж, компанії можуть самі вирішувати, де має формуватися їхній прибуток – це залежить від того, чи мають вони власні кар’єри, вагони та інше», – заявив Кубраков.

Нагадаємо, фаворити Укравтодору перемагають в тендерах з завищенням ціни, яке значно перевищує можливі видатки на зарплати в конвертах. Наприклад, «Онур» у тендері по ремонту траси в Полтавській області вартістю 338,45 млн гривень заклав ціни на два види асфальту, по яким переплата становить близько 21 млн грн. Це у кілька разів вище суми, необхідної на компенсацію різниці між «кошторисним» і «ринковим» розміром зарплати робітників.