«Нафтогаз» замовив «КПМГ» консультаційні послуги щодо ІТ-систем на 50 мільйонів
01.10.2020   //  

ТОВ «Нафтогаз Цифрові технології» АТ «НАК «Нафтогаз України» 21 вересня уклало угоду з ТОВ «КПМГ-Україна» про консультаційні послуги з питань систем та з технічних питань на 49,84 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До літа 2021 року компанія має надати консультаційні послуги з розробки фінансової моделі, обробки даних та організації обміну даних в віртуальній кімнаті даних (ВКД).

ВКД – це сховище певних конфіденційних корпоративних документів у електронній формі та з чіткою структурою. Воно використовується як інструмент due diligence корпоративних угод, аудиту та комплаєнсу, конфіденційних бізнес-комунікацій.

ТОВ «КПМГ-Україна» на чолі з Андрієм Цимбалом належить британській фірмі «KPMG Limited» і представляє міжнародну мережу «KPMG» із «великої четвірки аудиторів». Із 2018 року вона отримала підрядів самого «Нафтогазу» на 1,78 млн грн. Також у лютому 2020 року «Нафтогаз Цифрові технології» замовив у неї консультаційні послуги щодо розробки корпоративної ІТ-архітектури підприємств групи «Нафтогаз» за 25,50 млн грн.

Також підряди «Нафтогазу» отримували інші дві фірми з цієї ж самої мережі: «KPMG Advisory» (Австрія) – на 34,69 млн грн., ПрАТ «КПМГ Аудит» – на 2,54 млн грн.

ТОВ «Нафтогаз Цифрові Технології» є дочірнім підприємством «Нафтогазу», створеним для обслуговування ІТ-потреб всієї групи компаній «Нафтогазу». При створенні в 2018 році фірма підпорядковувалась фінансовому директору «Нафтогазу» Сергію Коновцю. За даними «Наших грошей», зараз «НЦТ» підпорядковані безпосередньо голові правління «Нафтогазу» Андрію Коболєву. Від створення до лютого 2019 року фірмою керував екс-начальник ІТ-департаменту «Нафтогазу» Анатолій Вовнюк, потім до травня 2019 року директором була Олена Чорнокальська, а нині посаду обіймає Марина Квашніна.