Улюбленці атомників поділили чверть мільярда на модернізацію четвертого блоку РАЕС
30.09.2020   //  

ВП «Рівненська АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» у вересні за результатами тендерів уклав три угоди щодо будівельних робіт із технічного переоснащення енергоблоку №4 на загальну суму 256,28 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Найбільший підряд на 189,01 млн грн. отримало ТОВ Кузнецовське налагоджувально-монтажне підприємство «Електропівденмонтаж». До липня 2021 року воно повинне виконати другий етап модернізації системи управління резервних дизель-генераторів (САУ РДЕС). Це забезпечить надійність пуску дизелів у автоматичному режимі.

ТОВ «Західелектромонтаж» виконає другий етап модернізації розподільчих пристроїв 0,4 кВ у частині заміни комплектних трансформаторних підстанцій власних потреб типу КТПВП-0,5 за 64,40 млн грн. Також замінять електроосвітлення в декількох приміщеннях та силову кабельну продукцію системи електроживлення системи управління і захисту.

Крім того, фірма з подібною назвою – ТОВ Кузнецовське налагоджувально-монтажне управління «Електропівденмонтаж» – виконає третій етап модернізації силових і керуючих гермопроходок через контаймент за 2,86 млн грн. Контрольні гермопроходки ПГКК, у яких закінчується термін служби, замінять на кращі гермопроходки «ЕЛОКС».

В усіх трьох випадках ціни обладнання та матеріалів не оприлюднені ані замовником, ані підрядниками, що не дозволяє порівняти їх з ринком на предмет можливого завищення.

Управління «Електропівденмонтаж» вибороло свою перемогу в «Західелектромонтажу» і ПрАТ «Електропівденмонтаж-10». Єдиним конкурентом «Західелектромонтажу» було ТОВ «Київська енергетична будівельна компанія» («КЕБК»). А найменший з тендерів підприємство «Електропівденмонтаж» виграло в управління «Електропівденмонтаж».

Обидва компанії «Електропівденмонтаж» знаходяться у Вараші Рівненської області, як і сама РАЕС. Підприємством «Електропівденмонтаж» володіє директор Олексій Шкабой з Вараша, а управлінням «Електропівденмонтаж» – директор Володимир Солтис із Луцька.

Загалом із 2008 року підприємство «Електропівденмонтаж» натендерило переважно в атомників 2,48 млрд грн., а управління «Електропівденмонтаж» – 71,00 млн грн.

«Західелектромонтаж» із Луцька належить директору Ігорю Рогалі. Фірма разом із ТОВ «Хуляніцкі Беднарек» (Польща) є засновниками луцького ТОВ «Євроелектро», яким керує колишній депутат Волинської обласної ради від ВО «Батьківщина» Віктор Кобринчук.

Із 2014 року «Західелектромонтаж» натендерив переважно в атомників 631,50 млн грн.