Оточення Столара почало будівництво ЖК навпроти «Арсеналу» з перевищенням дозволеної поверховості (фото)
29.09.2020   //  

Компанія з орбіти нардепа від ОПЗЖ Вадима Столара розпочала будівництво житлового комплексу «Арсенал House» на ділянці по вул. Московській, 7 у Печерському районі. Про це свідчать дані сайтів з продажу нерухомості.

Будівництво відбувається на ділянці площею 0,33 га, яка з 2017 року належить ТОВ «Расмус», що пов’язане із нардепом Вадимом Столаром і головою правління ПАТ «ХК «Київміськбуд» Ігорем Кушніром. Фірма купила ділянку як заставне майно в «Укргазбанку» за 55 млн грн.

27 серпня 2019 року ТОВ «Расмус» отримало в ДАБІ України дозвіл на виконання будівельних робіт на вказаний ЖК. Підрядником забудови є ТОВ «Альфабуд Комплект».

Заплановано будівництво трьох секцій по 7, 13 та 16 поверхів з підземним паркінгом на 103 паркомісця. Відтак, запланована висотність будинку становитиме орієнтовно 50 м, що майже удвічі перевищує дозволену висоту у 27 метрів у Центральній планувальній зоні Києва, куди входить і вулиця Московська.

Нагадаємо, у вересні 2019 року суд у рамках кримінального розслідування ДБР надав слідчим дозвіл на проведення обшуку у ДАБІ України та у столичному ДАБК для вилучення документів по ряду об’єктів будівництва, серед яких було і ЖК на вул Московській, 7.

У 2018 році антитерористичний центр Служби безпеки України подав позов до ТОВ «Расмус» з вимогою зобов’язати забудовника перемістити паркан, який встановили на території АТЦ СБУ по вул Московська, 5/2а. Це сусідня ділянка до забудови. Однак, у результаті суд залишив позов без розгляду, оскільки АТЦ СБУ відкликало його.

Містобудівні умови та обмеження на будівництво житлово-офісного комплексу з торговельними приміщеннями та паркінгом Департамент містобудування та архітектури КМДА видав забудовнику у червні 2017 року. Влітку цього року ці МУО намагалася скасувати через ОАСК фізособа. Однак, ОАСК відмовився відкривати провадження у справі, посилаючись на те, що це не адміністративний, а цивільний спір.