Фірма з групи друга Медведчука отримала вихідні дані на будівництво 15-поверхового «об’єкта дорожнього сервісу»
24.09.2020   //  

Департамент містобудування та архітектури 20 серпня ТОВ «КІБ» містобудівні умови та обмеження на будівництво об’єкта дорожнього сервісу на перетині вулиць Богатирської та Полярної в Оболонському районі. Про це свідчать дані офіційного сайту Департаменту.

Гранично допустима висота об’єкта – 45 метрів (орієнтовно 15 поверхів). Однак, остаточна висота буде визначена проектною документацією.

При визначенні висоти Департамент також послався на постанову Кабміну № 954 від 06.12.2017, якою затверджено Положення про використання повітряного простору України. Пунктом 57 цього Положення вказано, що будівництво об’єктів заввишки 45 і більше метрів в радіусі до 50 км аеродромів погоджується з Державіаслужбою та Міноборони.

Будівництво заплановане на ділянці площею 0,19 га, яка відповідно до Генплану є територією вулиць і доріг. І за цільовим призначенням – для будівництва автозаправної станції та кафе із супутніми спорудами.

У ТОВ «КІБ» поруч із вказаною ділянкою в оренді перебуває ще чотири ділянки загальною площею 0,06 га.

Крім того, «КІБ» орендує поруч на вул. Богатирській ще чотири ділянки загальною площею 0,29 га. У 2018 році фірма отримала вихідні дані на будівництво на них багатопаливного автозаправного комплексу, граничною висотою 5,9 м. У червні цього року «КІБ» зареєстрував у столичному ДАБІ повідомлення про початок будівельних робіт.

Власником і керівником ТОВ «КІБ» є Андрій Руденко. За даними Youcontrol, ця фірма входить в групу «Протон Енерджі Груп» (Proton Energy Group), що контролюється Ніссаном Моісєєвим.

Моісєєв є бенефіціарним власником ТОВ «Глуско Україна» (мережа АЗС Glusco), яке у 2017 році стало ексклюзивним постачальником скрапленого газу із заводів російської «Роснефти» та найбільшим імпортером цього палива в Україну.

Ніссан Моісєєв є другом Віктора Медведчука – кума президента Росії Володимира Путіна, колишнього представника України в Мінській тристоронній контактній групі.

Як повідомлялося, схожа забудова відбулася на проспекті Леся Курбаса на кінцевій швидкісного трамваю, де фірма з орбіти екс-заступника Черновецького Дениса Басса збудувала на території вулиць і доріг ТРЦ «Апрель».