Укравтодор злив Беккеру з «Альткомом» на субпідряді 45 мільйонів на реконструкцію моста
15.09.2020   //  

11 вересня Служба автомобільних доріг у Запорізькій області уклала договір з ТОВ «Підприємство «Маст-Буд» на реконструкцію мосту на км 652+189 дороги Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя вартістю 44,93 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Договір з компанією Замовник уклав за переговорною процедурою, оскільки процедуру двічі відміняли через те, що не було достатньої кількості тендерних пропозицій. Згідно з договором, підприємство буде розбирати існуючу споруду, споруджувати новий міст, встановлювати зовнішнє освітлення, а також кабелі зв’язку. Натомість дорожні роботи, зокрема, земляне полотно, дорожній одяг, облаштування та обстановку дороги, пересічення та примикання, а також встановлення об’їзної дороги на період ремонту буде виконувати ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком» (40% від усіх робіт за договором).

Керівником донецького ТОВ «Підприємство «Маст-Буд» є Сергій Розбей, а засновником – дніпропетровський бізнесмен Михайло Беккер. З початку 2020 року підприємство отримало підрядів Укравтодору на загальну суму 201,8 мільйонів гривень. Беккер володіє низкою мостобудівельних підприємств – ТОВ «Підприємство «Мостострой», ТОВ «Містіндустрія», ТОВ «Київська мостобудівельна компанія» тощо.

У 2019 році прокуратура підозрювала службовців Дніпровської міськради у змові з фірмами «Мостстройком», «Підприємство «Маст-Буд» і ДФС України у привласненні бюджетних коштів під час капремонту автодорожнього моста №2 через р. Дніпро в місті Дніпро. На думку слідства, посадовці міськради отримували «відкат» 30-35% за лобіювання інтересів цих компаній.

У серпні інша фірма з оточення Беккера – ТОВ «Мостстройком» отримала від Харківської САД підряд на поточний середній ремонт шляхопроводу на дорозі М-20 Харків-Щербаківка вартістю 48,29 млн гривень.