СБУ відремонтує свій санаторій в Одесі за 56 мільйонів – кондиціонування і обігрів буде від росіян
11.09.2020   //  

9 вересня Санаторій «Одеса» Служби безпеки України підписав договір з ПП «Граніт-Монтажбуд» на капітальний ремонт будівлі їдальні санаторію по Французькому бульвару, 52 вартістю 56,61 мільйонів гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Підприємство запропонувало знижку у 18% на аукціоні з двома іншими підприємствами – ТОВ «СК Тамерлан» та ПП «Алмаз». Згідно з договором, будівельні роботи в санаторії підприємство проведе за кошти державного бюджету протягом 2020-2022 років.

При цьому, згідно з додатками до договору, фірма планує поставити холодильні шафи, холодильну спліт-систему та теплоізолюючу холодильну камеру ТОВ «Торговий дім «Полаір» – представництва російського АТ «Полаір Нерухомість». Також підприємство вказало, що залучить газові котли та електричні плити російських фірм АТ «Чувашторгтехніка» та ООО «Елінокс».

Керівником та бенефіціаром ПП «Граніт-Монтажбуд», зареєстрованого в Одесі у квітні 2019 року, є Олександр Бурденко. До 2014 року Бурденко був засновником ТОВ «ДС Єкспресс». Ця фірма фігурує у кримінальному провадженні щодо фактичного рейдерського захоплення ТОВ «МП «Югтранс ЛТД» – згідно з судовими матеріалами, «під приводом великої заборгованості по податках та заробітній платні у підприємства»,  майно підприємства продали ТОВ «.ДС Єкспресс». Засновником ТОВ «МП «Югтранс ЛТД» є Володимир Іванов –  колишній керівник приймальні померлого Одеської обласної ради Миколи Атаманюка, з яким і пов’язували рейдерське захоплення транспортного підприємства.