«Данко» прогнали з тендеру на 97 мільйонів, де лишився «ПБС» із спаринг-партнером
11.09.2020   //  

Тендерна колегія Антимонопольного комітету зобов’язала Службу автомобільних доріг у Волинській області скасувати рішення про допущення тендерної пропозиції ТОВ «Данко» на тендері з поточного середнього ремонту дороги Т-18-02 /М-07/ Маюничі – Велика Осниця-Красноволя-Колки-/Р-14-Копилля-Рожище-Торчин-Шклинь-/Н-17/ очікуваною вартістю 97,65 млн гривень. Про це стало відомо з резолютивної частини рішення АМКУ від 8 вересня, опублікованому в «Прозорро».

АМКУ зобов’язав відхилити ТОВ «Данко» за скаргою одного з учасників процедури  – ТОВ «Луцькавтодор-сервіс». Окрім цих двох компаній, на аукціон подало свою пропозицію ТОВ «ПБС» – один з лідерів дорожніх підрядів Укравтодору на Прикарпатті.

Згідно з позицією «Луцькавтодор-Сервіс», «Данко» надало у складі ТП неналежно оформлену банківську гарантію: документ містив у собі неналежне посилання на Закон «Про публічні  закупівлі», а виписка по особовому рахунку відносилася до іншого договору. Також підприємство, на думку Скаржника, не підтвердило наявність 38 дорожніх робітників, кількість яких прямо передбачена у тендерній документації. Окрім цього, інвентарна картка виробництва асфальтобетонного заводу «Данко» не містить дати, підпису і печатки власника асфальтобетонного заводу, що унеможливлює встановлення факту, що її підписав саме власник заводу.

Таким чином на тендері залишилися два учасники – «Луцькавтодор-Сервіс» та «ПБС». «Луцькавтодор-Сервіс» є суперником «ПБС» тільки по волинських тендерах. У двох третинах спільно розіграних тендерах на Волині виграв «ПБС», третину – «Луцькавтодор-Сервіс», причому свою третину підприємство отримало у липні-серпні цього року – до цього у спільних торгах неодмінно вигравало «ПБС». У торгах, де вигравало «ПБС», середня знижка становила 3,4%, в той час як середня знижка підрядів, виграних «Луцькавтодор-Сервіс», є вищою – 8,3%.

Керівником київського ТОВ «Данко» є Юлія Бебіх, а власником фірми – Валентина Чумак. Обидві прописані у Донецькій області.

ТОВ «ПБС» (Івано-Франківськ): засновником є Іванна Непик, колишня працівниця курорту «Буковель». Вона є бізнес-партнером Віктора Шевченка, рідного брата Олександра Шевченка – екс-директора туристичного комплексу «Буковель», що контролюється групою Ігоря Коломойського.

Раніше «Луцькавтодор-Сервіс» був дочірнім підприємством «Луцькавтодору», чиїм співвласником до 2011 р. був Юрій Ольховий, екс-керівник Волинської САД (2009-2010 рр.). Нині фірми належить волинянам Оксані Смялко та Вадиму Заяць.  Компанія є фаворитом серед підрядників Служби автодоріг у Волинській області підписавши з нею 23 контракти на загальну суму 1,4 мільярди гривень. Раніше ця фірма не пройшла через «досвідні заточки» Укравтодору на тендері Волинської САД на 245 млн гривень.