ФОП з телефоном мерського депутата отримав від мерії на проект відеонагляду 1,5 мільйона
09.09.2020   //  

Департамент житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради 25 серпня перерахував приватному підприємцю Михайлу Бугайчуку за виготовлення проєктно-кошторисної документації системи відеоспостереження та центру керування дорожньою інфраструктурою 1,49 млн грн.

По це написало видання «18 000» з посиланням на дані системи «Spending.gov.ua».

Безпосередньо договір був укладений без тендеру наприкінці березня цього року.

Відповідно до реєстраційних даних, виконавець проекту Михайло Бугайчук користується телефоном із номером +380677209928. Аналогічний телефонний номер використовує і підприємство ТОВ «Текс проект», бенефіціарним власником якого є депутат Черкаської міської ради Володимир Бурячинський. Це й ж телефон вказаний як контактний фірми у щорічній декларації самого депутата. На сесії міської ради 13 серпня Бурячинський увійшов до депутатської групи «За майбутнє».

Раніше, 13 серпня, депутати міської ради виділили 3,5 млн грн. на систему, яка має розроблятися та впроваджуватися Головним управлінням національної поліції у Черкаські області. Загальна вартість реалізації проєкту від ГУНП становитиме 6,5 млн грн.  За ці кошти має бути облаштований ситуаційний центр та центр керування системою, до якого можуть приєднуватися різні відеокамери, у тому числі й приватні. Водночас ця сума не включає придбання самих камер, які можуть встановлюватися коштом місцевих бюджетів громад області.

Від «Наших грошей»

За даними «Прозорро», з квітня 2017 року ФОП Бугайчук уклав угод на 4,35 млн грн. В кінці липня стало відомо, що мер Черкас Анатолій Бондаренко буде балотуватися на місцевих виборах від партії «За майбутнє».