«Альтком» переміг у тендері на який повернувся і викинув конкурента через АМКУ
04.09.2020   //  

Служба автомобільних доріг у Миколаївській області оголосила про намір укласти угоду з ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком» у торгах на поточний середній ремонт автомобільної дороги державного значення Н-11 Дніпро-Миколаїв вартістю 97,19 мільйонів гривень. Про це повідомляється у системі «Прозоро».

На торги подали пропозиції шість підприємств – «AzVirt MMC», «Альтком», «Хмельницьке ШБУ №56», «Миколаївбудцентр» та «Автомагістраль-Південь». Замовник відразу відхилив три компанії, серед яких був і майбутній переможець цього тендеру «ШБ «Альтком». Компанія подала скаргу на це рішення до тендерної колегії Антимонопольного комітету, в якій вимагала поновити її на торгах, та відхилити пропозицію азербайджанської компанії «AzVirt MMC».

У скарзі фірма зазначала, що у складі своєї тендерної пропозиції надала підтвердження наявності працівників відповідної кваліфікації, та матеріально-технічної бази, через відсутність якого компанію і відхилили з торгів. Також підприємство зазначило, що учасник «AzVirt MMC» не надав доказів наявності у нього аналогічного досвіду з поточного середнього ремонту, а натомість надав договори з будівництва та реконструкції автомагістралей. В ході розгляду скарги АМКУ зобов’язала замовника поновити «Альтком» на торгах, та відхилити пропозицію азербайджанців.

В результаті конкурентами «Альткому» на торгах залишились компанії «Ростдорстрой» та «Автомагістраль-Південь». Всі троє входять до Національної асоціації дорожників України. В ході торгів економія для держави склала 9%.

ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком» входить до промислової групи «Альтком», яка за часів Януковича була фаворитом серед дорожніх підрядників. Кінцевим власником ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком» є Олександр Тісленко.