У Філатова незаконно злили 160 мільйонів на латання асфальту оточенню Корбана
28.08.2020   //  

Департамент благоустрою та iнфраструктури Дніпровської міської ради підписав договір з ТОВ «Будівельно-виробнича фірма «Елітпроект» на поточний ремонт автошляхів вартістю 159,96 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Таку суму фірма отримала без аукціону за переговорною процедурою. В рамках договору підприємство має виконати такі роботи:

  • ямковий ремонт асфальтобетонного покриття;
  • знімання асфальтобетонних покриттів;
  • розбирання щебеневих покриттів;
  • улаштування покриттів із асфальтобетонних сумішей, щебеню, піщано-гравійної суміші.

При цьому на яких саме дорогах та ділянках будуть проводити ямковий ремонт, у договорі не уточнюється.

Замовник зазначив, що переговорну процедуру застосував тому, що «виникла необхідність у закупівлі додаткових аналогічних робіт чи послуг у того самого учасника, що передбачені в основному договорі про закупівлю, який укладений за результатами проведення тендера та/або здійснюється протягом трьох років після укладення договору про закупівлю.

Основним договором про закупівлю є договір на поточний ремонт автошляхів вартістю 593,36 млн гривень, який Замовник підписав з учасником 3 лютого 2020 року.

При цьому, за словами експертки «Ліги антитрасту» Інеси Щербини, в основному договорі немає інформації про можливість закупівлі додаткових робіт.

«Замовник в обґрунтуванні переговорної процедури послався на пункт Закону, яким дозволено закупівлю додаткових аналогічних  робіт у того самого учасника,  а можливість таких робіт може бути передбачена  в основному договорі. При цьому, Замовником  вказано, що закуповують додаткові аналогічні роботи, що передбачені основним договором, який замовник завантажив до системи. Завантажений замовником договір не містить норм щодо можливості закупівлі додаткових аналогічних робіт у того самого учасника, що суперечить інформації, зазначеній Замовником в обґрунтуванні» – зазначила Інеса Щербина.

Таким чином Замовник фактично не підтвердив підставу використання переговорної процедури за цим тендером.

До двох підрядів Дніпровської міськради «Елітпроект» не брав участі у державних тендерах. Фірма була зареєстрована у березні 2019 року в Києві на ТОВ «Тайкун АП» Олександра Голубєва з Ніжина Чернігівської області. Кінцевим бенефіціаром тоді значилась Юлія Голубєва, а директором – Ірина Кліміна. У листопаді 2019 року «Елітпроект» переоформили у Дніпрі на місцевого адвоката Олесю Бондаренко, а директором став Сергій Анатолійович Кіт.

Дніпровець із такими ПІБ значиться в реєстрі був директором КП «Теплотранс» Дніпровської міськради, проте вже звільнився. Його дружина Наталя Надха є заступником директора Департаменту забезпечення діяльності Дніпровської міськради.

За даними «Олігарху», Олеся Бондаренко разом з адвокатом Віталієм Бершем є співзасновниками адвокатського об’єднання «Лекс Таліон». Це об’єднання перебуває за однією адресою з ТОВ «Депозитарно-фондова компанія «Славутич-Капітал» з групи Генадія Корбана.