АМКУ скасував відхилення консорціуму, якому Укравтодор не дав 24 години на виправлення
25.08.2020   //  

Тендерна колегія Антимонопольного комітету зобов’язала Службу автомобільних доріг у Миколаївській області скасувати рішення про відхилення Консорціуму «Об’єднання дорожників України» на тендері з поточного середнього ремонту дороги Т-15-13 Нечаяне-Очаків загальною вартістю 745,09 млн гривень. Про це стало відомо з рішень від 19 серпня, опублікованих у системі «Прозорро».

Компанію відхилили з усіх шести лотів закупівлі – зараз на них допущені фаворити Укравтодору – ТОВ «Ростдорстрой» та ТОВ «Автомагістраль-Південь», а також дві іноземні компанії: білоруське ОАО «ДСТ № 4 г.Брест» та азербайджанська AzVirt MMC.

Пропозицію консорціуму відхилили за невідповідність кваліфікаційним критеріям  – на думку Замовника, консорціум не підтвердив наявність техніки та обсяги аналогічного договору. Згідно нової редакції закупівельного закону, Замовник мав би дати 24 години на усунення недоліків, однак він цього не зробив.

Претензії Замовника полягали у наступному. Консорціум не надав свідоцтво про реєстрацію бульдозера Д-110 1990 року випуску та фрези дорожньої TGEN W 1200F 2007 року випуску хоча ці документи є у пропозиції. Також, згідно з позицією Миколаївської САД, консорціум не підтвердив виконання аналогічного договору в частині влаштування основи дорожнього одягу з щебенево-піщаної суміші обробленої та/або укріпленої цементом, однак компанія надала усі необхідні документи. Останньою причиною, за якою Миколаївська САД відхилила пропозицію Консорціуму, стало те, що, на думку Замовника, кількість машиністів та водіїв для керування механізмами у пропозиції була недостатньою. При цьому у тендерній документації немає чіткого визначення, яка кількість водіїв є достатньою для керування машинами.

Засновниками Консорціуму «Об’єднання дорожників України» є ПП «Дорстрой», ТОВ «Мего ЛТД», ТОВ «Євробуд Плюс» та ТОВ «Афінацентр», директором – Ігор Петрик. 19 серпня Антимонопольний комітет надав дозвіл на узгоджені дії засновників при створенні консорціуму.

ПП «Дорстрой» із м. Христинівка Черкаської області належить директору Роберту Григоряну, екс-депутату Христинівської райради від Партії регіонів.

Засновницею ТОВ «Мего ЛТД» є Тамара Кізь, а директором – Сергій Мусієнко.

Власником ТОВ «Євробуд Плюс» є дніпрянин Карен Антонян. Підписанткою, окрім нього, є Тетяна Дорохова

Засновником ТОВ «Афінацентр» є Іван Зигало.