ДАБІ знову відмовилася видати Вавришу дозвіл на Saga City Space, фасад якої він вже відкрив у липні
20.08.2020   //  

Державна архітектурно-будівельна інспекція України знову відмовила ТОВ «Сага 18» у видачі дозволу на виконання будівельних робіт на об’єкт «Завершення будівництва ділового центру (нове будівництво) на вул. П. Сагайдачного, 18 у Подільському районі м. Києва (коригування)». Ця відмова була видана 14 серпня, повідомляється на офіційному сайті ДАБІ.

Заяву про видачу дозволу ТОВ «Сага 18» подала 30 липня. Серед причин відмови ДАБІ вказала, зокрема:

  • не надано згоду власників будинків, до яких здійснюється блокування;
  • перевищено висотність і поверховість будівлі (відповідно до містобудівних умов та обмежень – 12 м – 3 поверхи, а фактично – 17,3 м – 3 поверхи і мансарда);
  • не надано погодження Міністерства культури відповідно до вимог вихідних даних на будівництва та листа Мінкульту;
  • не забезпечено проїзд з усіх сторін до громадської семиповерхової будівлі;
  • тупиковий проїзд не забезпечений майданчиком для розвороту пожежної техніки;
  • об’єкт будівництва не забезпечений необхідною кількістю місць для тимчасового зберігання автомобілів та велосипедною стоянкою та ін.

Нагадаємо, що «Сага 18» з осені минулого року намагається отримати в ДАБІ дозвіл на будівництво на вул. Сагайдачного, 18. Відповідно до інформації офіційного сайту ДАБІ, у жовтні-грудні 2019-го розгляд документів Архбудінспекцією зупинявся за заявою забудовника, а у січні 2020 року у видачі дозволу було відмовлено.

Після цього «Сага 18» ще тричі зверталася в ДАБІ у 2020 році, і розгляд знову зупиняли за заявою фірми. І 14 серпня – знову відмова.

Наразі у забудовника є лише Декларації про початок виконання робіт з будівництва старого проекту ділового центру, містобудівні умови та обмеження (МУО) на який КМДА видала ще у 2014 року.

Після того у березні 2019 року «Сага 18» отримала нові МУО, розробила новий проект, провела його експертний звіт, і далі повинна була отримати дозвіл ДАБІ на будівельні роботи. Однак, цей дозвіл досі не отримала.

На власному сайті та на сайтах продажу житла об’єкт на вул. Сагайдачного, 18 позиціонується як житловий комплекс. Однак, відповідно до містобудівних умов та обмежень, забудовник завершує діловий центр.

Наприкінці липня цього року забудовник відкрив вуличну частину Saga City Space.

ТОВ «Сага 18» було створене у вересні 2017 року. Його засновниками є закриті не диверсифіковані венчурні корпоративні інвестиційні фонди «Атлон» і «Еверест», керівником яких є Дмитро Овсій – юрист Андрія Вавриша, екс-заступника директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА, а нині власника Saga Development.

Детальніше про об’єкт вул. Сагайдачного, 18 читайте у матеріалі «Сагайдачного, 18: житло під виглядом готельних апартаментів».