Нечужі «криворожці» розпиляли 38 мільйонів на коштовну каналізацію села Глеюватка
14.08.2020   //  

Глеюватська сільська рада Криворізького району Дніпропетровська області 14 липня за результатами тендеру замовила ТОВ «Будівельна індустрія Грандстрой» будівництво каналізації села за 38,29 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2021 року  збудують першу чергу мереж побутової каналізації і каналізаційних насосних станцій Глеюватки з мережами електропостачання і благоустроєм території.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ первинної пропозиції переможця, деякі ціни вищі від рівня ринку та інших тендерів. Так, найбільша сума у 7,30 млн грн. піде на асфальтобетон щільний дрібнозернистий типу Б марки 2 по 3 200 грн./т. У липні на тендері Івано-Франківської САД він був на третину дешевший2 242 грн./т.

Прямокутні ланки водопропускних труб ЗП 8.100 об’ємом 1,28 куб. м на 1,13 млн грн. купили по 19 564 грн./шт. У відкритих джерелах їх можна знайти у продажу по 12 90617 480 грн./шт., що від 12% до півтора раза дешевше за тендерну ціну для Глеюватки.

Готову щебенево-піщану суміш N 5 на 798 тис грн. замовили по 625 грн./куб. м. На тому ж самому тендері Івано-Франківської САД щебенево-піщана суміш С5 була на 17% дешевша532 грн./куб. м, а в Рівненська САД на чверть дешевша510 грн./куб. м.

Під час аукціону переможець знизив ціну на 2%, тому ціни не могли суттєво змінитись.

Вартість договору на 3% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 39,39 млн грн.

Створеною в 2018 році «Будівельна індустрія Грандстрой» із Дніпра володіє та керує Світлана Шкальонок із Кривого Рогу. Раніше засновником і директором була Світлана Білоконь із Кривого Рогу, а перед тим – Юлія Стецун із Торецька Донецької області.

Єдиним суперником було дніпровське ТОВ «Будівельна фірма ІноваціїПроект» Андрія Мазуренка із Дніпра, яким керує Вікторія Олегівна Лобачова. Раніше жінка з такими ПІБ торгувала м’ясом у роздрібних магазинах Кривого Рогу як ФОП. Одразу після створення в 2018 році фірма була записана за адресою масової реєстрації у Києві по вул. Зоологічна, буд. 4-А на тодішню директорку Валентину Люлевич. Вона також володіла і керувала ТОВ «Будівельний альянс БудКомфорт», яким зараз володіє і керує Ірина Бобошко.

За даними системи «YouControl», раніше обидва учасники тендеру мали спільний номер телефону 0931417878 із ТОВ «Будівельна фірма ЛідерБудОснова». А те у свою чергу прописане в одному будинку з ТОВ «АФТ» – міноритарієм ПрАТ «Криворіжіндустрбуд».

Акціонерами «Криворіжіндустрбуду» є Тетяна Коломоєць, Микола та Андрій Земляні, Володимир Кордан, ТОВ «АФТ» Олени Куліш і компанія «Конкорд Інжинірінг ГмбХ» (Австрія). Раніше Микола Земляний був депутатом Криворізької міськради від Партії регіонів. У 2008-2016 роках «Криворіжіндустрбуд» отримав підрядів переважно у Криворізької міськради на 419,30 млн грн. Він фігурує у кримінальній справі щодо реконструкції площі Визволення та будівництва кладовища у Кривому Розі.

Нещодавно «Будівельна індустрія Грандстрой» програла тендер Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра щодо будівництва водогону із завищеними цінами на користь ТОВ «Гідробуд Лімітед», яке орендувало техніку в «Криворіжіндустрбуду».