Дорожник Кернеса приховав фірму в Іспанії, де сім’я купила віллу за 16 мільйонів
29.07.2020   //  

Директор Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради Володимир Чумаков не вніс до декларації іспанську фірму, яка належить його дружині та доньці.

Про це написав «Харківський антикорупційний центр».

За даними іспанського бізнес-реєстру дружина чиновника Ольга та дочка Аліна Чумакови володіють іспанською компанією «Actividades inmobiliarias berezen S.L.», яка займається наданням в оренду нерухомості.

Фірма розташована у Жироні, що в Іспанії. Саме в цій країні вчервні 2019 року тут сім’я Чумакова купила будинок площею 303 кв м та понад 27 соток землі. Будинок Ользі та Аліні Чумаковим обійшовся в 16,39 млн грн., вартість земельної ділянки не відома.

Вже 10 років, Володимир Чумаков – людина з найближчого оточення мера Харкова Геннадія Кернеса, очолює Департамент будівництва та шляхового господарства Харківської міськради.

До переходу на роботу в мерію Володимир Чумаков очолював фірму ТОВ «Паркінг+», яке він заснував. Нині фірма є головним фаворитом з ремонту доріг Харкова, отримавши понад 1 млрд. бюджетних гривень. При цьому деякі магістралі доводиться ремонтувати кожен рік.