Укравтодорівці допустили новий консорціум попри проблеми у його тендерній документації
28.07.2020   //  

Тендерна колегія Антимонопольного комітету прийняла скаргу ТОВ «ПБС» на допуск на торги Служби автомобільних доріг у Волинській області консорціуму «Ферроукрбуд».  Про це повідомляється у системі «Прозоро».

Мова йде про торги на капітальний ремонт автомобільної дороги державного значення М-19 Доманове (на м. Брест) – Тереблече очікуваною вартістю 280,85 мільйонів гривень. На торги прийшли п’ять компаній – консорціум «Ферроукрбуд», «ПБС», «Автомагістраль-Південь», «Луцькавтодор-сервіс» та  «Будальянс Груп». Пропозицію останньої замовник відхилив,  в результаті до аукціону дійшли чотири фірми.

На рішення замовника щодо допуску до торгів  консорціуму «Ферроукрбуд» скаргу подала компанія «ПБС». У скарзі фірма зазначає, що конкурент має з десяток невідповідностей умовам тендерної документації.

Аналіз пропозиції компанії «Ферроукрбуд» показав, що фірма і дійсно порушила декілька умов тендерної документації. Зокрема, учасник не надав  посвідчені копії свідоцтв про реєстрацію, а також право користування транспортними засобами, будівельними машинами та механізмами, які компанія планує використовувати при проведенні робіт. Крім того, в складі пропозиції відсутні акти  приймання та вартість виконаних будівельних робіт, які учасника мав надати на підтвердження аналогічного досвіду у відповідній формі. Також фірма не надала виписку з банку по рахунку покриття, яку вимагав замовник.

І всупереч вимогам замовника консорціум не виконав  вимогу надати інформацію щодо обсягу річного доходу в розмірі не меншому ніж очікувана вартість закупівлі. Замість 277 мільйонів, фірма підтвердила чистий прибуток за минулий рік  лише трохи більше трьох мільйонів гривень.

В консорціум «Ферроукрбуд» входять компанії: ТЗОВ «Агрошляхбуд-М», «Ферро сервіс» та «Тріо». Кінцевим бенефіціарним власником є «Україна Ферро сервіс», власником  якої значиться жителька італії Елена Феррара, а засновником компанії є Божена Герега. Чоловік Божени Гереги Святослав працює у головному управлінні Державної податкової Служби у Львівській області.

Власником фірми «Агрошляхбуд-М» є Володимир та Галина Бізіля, Андрій Тюх та Віктор Цвік. Фірма є засновником Закарпатського шляхобудівельного об’єднання орендних підприємств «Агрошляхбуд». «Агрошляхбуд-М» є фігурантом трьох кримінальних справ, де фірму підозрюють у причетності до завищення вартості робіт та їх обсягів.