Завдяки рішенню Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі «Карпатинафтохім» став монополістом?
26.07.2020   //  

В рамках спеціального антидемпінгового розслідування, розпочатого у лютому поточного року за заявою ТОВ «Карпатнафтохім», Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі рішенням від 22 травня на строк 200 днів встановила попередні спеціальні заходи у вигляді спеціального мита у розмірі 18% щодо імпорту в Україну полімерних матеріалів, зокрема, поліетилену та полівінілхлориду незалежно від країни походження та експорту.

При цьому ТОВ «Карпатнафтохім» є єдиним виробником окремих полімерних матеріалів в Україні і відповідно такі спеціальні заходи захисту можуть мати наслідком монополізацію ринку. Це негативно відобразиться на підприємствах, що переробляють полімери на кінцеву продукцію та на яких працює понад 30 тисяч людей. Останні будуть позбавлені вибору постачальника сировини та будуть залежати від обсягів виробництва та вартості товару одного товариства.

Чи є запроваджені спеціальні заходи обґрунтованими?

На основі якої сам інформації було прийнято таке рішення?

Якої саме продукції вони стосуються?

Чи враховано позицію переробників полімерів?

Це не виключний перелік питань, відповідь на які дасть змогу зробити висновки та надати оцінку рішенню Комісії.

Якщо ви є виробником полімерної продукції, конкурентом товариства чи його споживачем або володієте інформацією, що допоможе нам у вивченні питання, надсилайте свою інформацію на адресу: league.antitrust@competition-council.org

«Ліга антитрасту»