«Артемсіль» таємно роздала 62 мільйони на залізничні перевезення
26.07.2020   //  

ДП «Артемсіль» (м. Соледар, Донецька обл.) у квітні-липні уклало три угоди про послуги із залізничних перевезень до кінця поточного року на загальну суму 62,00 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

ТОВ «Євро Лоджистик Трейд» отримає за організацію перевезень вантажів у власних чи орендованих вагонах 30,00 млн грн., а ТОВ «Антранс»20,00 млн грн. Крім того, ТОВ «Міжнародна транспортно-логістична компанія» замовили організацію перевезень вантажів у власних чи орендованих критих вагонах на станції Білорусі за 12,00 млн грн.

Більше ніяких деталей замовлень не відомо, оскільки договори не були оприлюднені.

«Артемсіль» провела нинішні закупівлі без торгів, бо вона не є замовником за законом «Про публічні закупівлі» через те, що працює на промисловій чи комерційній основі.

Засновниками створеної в 2014 році столичної «Євро Лоджистик Трейд» зі статутним капіталом 1 тис грн. є Андрій Тригуб та директор Олексій Романюк. Вони удвох також володіють ТОВ «Укртіртранс», Тригуб – ТОВ «Українська транспортна логістична компанія» сам, а Романюк – ТОВ «Буд Економ Світ» разом з Євгеном Оліхненком.

Раніше співзасновниками «ЄЛТ» також були Юрій Михайлюков та Оксана Петрук.

Створений у 2015 році столичний «Антранс» належить Олексію Герасимову, котрий, судячи з того самого номеру телефону 0930888088 раніше керував інтернет-магазином «o4ki». Компанія має статутний капітал 1,00 млн грн. та зареєстрована за адресою просп. Маяковського, буд. 68, оф. 233 разом із кількома десятками інших юридичних осіб.

У лютому податківці почали кримінальне провадження проти «Антрансу». На думку слідства, фірма в 2018-2019 роках незаконно випустили у вільний обіг шляхом передачі в оренду вагони, попередньо імпортовані із застосуванням митного режиму «Тимчасове ввезення». Через це у бюджет нібито не надійшли 4,78 млн грн. У травні суд арештував вагони, а в липні зняв арешт, бо збиток виявився меншим і був відшкодований фірмою.

Створеною у 2015 році київською фірмою «МТЛК» зі статутним капіталом 250 тис грн. володіє і керує Максим Коба. Раніше засновниками були Тетяна Кучинська і компанія «Малті Порт Сістемз» («Multi Port Systems», Литва) на чолі з Петронайтісом Відмантасом.