АМКУ відхилив спробу Шкіля викинути конкурентів з торгів на 220 мільйонів
26.07.2020   //  

15 липня тендерна колегія Антимонопольного комітету України відхилила дві скарги компанії «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада» щодо допущення ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво» до двох аукціонів Служби автомобільних доріг у Вінницькій області. Про це повідомляється у системі «Прозоро».

Мова йде про поточний середній ремонт двох ділянок автомобільної дороги М-21 Виступовичі – Подільський (через Вінницю) на загальну суму 220,60 мільйонів гривень.

На торги прийшли п’ять компаній – «СНПУ «Автострада», «Ростдорстрой», «Шляхбуд», «АБК  «Магістраль» та  «Енергетично-дорожнє будівництво».  Пропозицій трьох останніх замовник відхилив, але фірма «Енергетично-дорожнє будівництво» подала скаргу в АМКУ на дії замовника щодо свого відхилення, і вдало її оскаржила. Тендерна колегія АМКУ вирішила, що вінницька САД неправомірно відхилила компанію з торгів, і зобов’язала замовника поновити фірму на аукціоні.

Тож крім двох членів Національної асоціації дорожників Украни «Автострада» та «Ростдорстрой» на аукціон потрапила фірма, яка може скласти конкуренцію на торгах. «Автострада» оскаржила в АМКУ такий варіант, попри те, що той же Антимонопольний комітет поновив «Енергетично-дорожнє будівництво».

У скарзі «Автострада» вказала, що кількість водіїв машин і механізмів у компанії «Енергетично-дорожнє будівництво» не відповідає кількості техніки зазначеній у довідці про наявність матеріально-технічної бази. Зокрема компанія вказала наявність шести екскаваторів, і тільки чотирьох водіїв екскаваторів. Але умова тендерної документації вимагала підтвердити наявність кількості водіїв машин та механізмів у загальній кількості до техніки, яку учасник планує використовувати при виконанні робіт, тож АМКУ відхилила «Автостраді» у задоволенні скарги.

Вінницьким підприємством ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада» володіє Максим Шкіль – екс-помічник нардепа «Партії регіонів» Миколи Дем’янка. Нагадаємо, за даними «Наших грошей» Максим Шкіль мав товариські відносини з головою АМКУ Юрієм Терентьєвим. 3 липня Верховна Рада звільнила Терентьєва з посади голови АМКУ.

Власниками фірми «Енергетично-дорожнє будівництво» з Канева є кияни Володимир Хмарук, Андрій Косіцин, Юрій Клімов, Олександр Кіблик та Антоніна Жолобчук.