Фірма, підозрювана в привласненні грошей на будівництві казарми, відремонтує школу за 38 мільйонів
24.07.2020   //  

Управління капітального будівництва Одеської міської ради 22 червня уклало угоду з ТОВ «Лінккор» на ремонт школи вартістю 37,68 млн грн.

Про це пише видання «УСІ».

За даними «Прозорро», передбачено капітальний ремонт будівлі школи, стадіону та елементів благоустрою території школи №56 на вул. Тіниста. Роботи заплановано закінчити до кінця 2021 року.

Свої пропозиції на тендер подали вісім компаній. Натомість Управління капітального будівництва відхилило п’ять дешевших пропозицій. Наприклад, пропозиція ТОВ «ІБВК «Квадр» відхили через те, що документи були подані не в форматі pdf. Фірма пропонували провести роботи за 31 млн грн.

ТВО «Лінккор» зареєстроване в Юному Одеської області, власником є Микола Арнаута. Основний вид діяльності фірми вказана оптова торгівля меблями, килимами й освітлювальним приладдям.

«Лінккор» отримує держзамовлення з 2017 року і нині вже уклала угод на понад 93 млн грн. При цьому, поданих на тендер документах вказано, що у штаті фірми 11 працівників.

Минулого року власником «Лінккор» був Євген Осипов. Нині він власник ТОВ «Причал-Р», яке в 2017 році заснували Костянтин Осипов та Ігор Єрьоменко – депутат Одеської обласної ради від БПП «Солідарність».

Нині «Лінккор» є фігурантом кримінального розслідування поліції Одеської області про можливу розтрату бюджетних коштів при будівництві військового містечка Дачне-2. Слідство підозрює, що роботи виконувалися по завищеним цінам, а на рахунки підрядників, серед яких і «Лінккор», безпідставно перерахувалися кошти.

Південним офісом Держаудитслужби в ході ревізії діяльності Південного ТерКЕУ за 2017-2018 роки було встановлено завищення вартості робіт на 48,49 млн грн. В тому числі підрядником «Лінккор» при будівництві казарми в військовому містечку Дачне-2 на 6,8 млн грн.

Від «Наших грошей»

В кримінальному провадженні №42018160690000206 про розтрату коштів Південного ТерКЕУ крім «Лінккор» фігурує ще один підрядник військових – ТОВ «Укргазифікація Південь». Директором фірми є згаданий депутат Ігор Єрьоменко. Служба безпеки України вважає, що він як керівник фіірми підписав недостовірні дані в актах виконаних робіт щодо реконструкції з’єднувального каналу Тилігульський лиман – Чорне море за 58,22 млн грн. та заволодів 2,01 млн грн. бюджетних коштів. За даними слідства, отримавши 58 млн грн., компанія Єрьоменка безпідставно перерахувала 20 млн. «Лінккор» з м. Южне. За місцем реєстрації журналісти цю фірму не знайшли.