Досьє. Голова Дніпропетровської САД Дмитро Чумаченко
21.07.2020   //  

Дмитро Чумаченко призначений на посаду голови Служби автодоріг у Дніпропетровській області в середині грудня 2019 року. Зі слів очільника Укравтодору Олександра Кубракова Дніпропетровська область цього року  отримає найбільшу суму грошей з усіх областей України на будівництво доріг. І це вже активно реалізується, зокрема, саме Дніпропетровська САД вже оголосила найбільший в історії тендер Укравтодору на 12,6 мільярдів гривень на будівництво бетонної траси Н-31.

Перед своїм призначення Чумаченко працював начальником управління у ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ», пов’язане з вантажними перевезеннями Укрзалізниці.  На роботу перейшов, у той час коли підприємство очолив Руслан Сек.

Перед цим Чумаченко обіймав посаду старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах в Управлінні захисту економіки Києва Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

У березня 2018-го Дмитро Чумаченко звільнився з Управління захисту економіки Нацполу, і прейшов до Укрзалізниці.

Згідно даних судового реєстру, Дмитро Чумаченко на посаді очільника дніпропетровського САД вже притягнений судом до адміністративної відповідальності. Зокрема, не виконав вимоги посадових осіб Національної поліції, зокрема виконуючи обов`язки начальника Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області, будучи посадовою особою, відповідальною за утримання ділянки автомобільної дороги Р-80 «Камянське Миколаївка-Солоне-/Н-08/» не вжив своєчасних заходів щодо усунення недоліків в її утриманні, чим не забезпечив безпеку дорожнього руху. Та не виконав вимоги Нацполу по усуненню недоліків, що призвело до дорожньо транспортної пригоди.

Дружина Анна працює оперуповноваженою в управлінні стратегічних розслідувань Національної поліції в місті Києві.

Згідно декларації, сім’я Чумаченка користується Toyota LC Prado, але власника автомобіля очільник САД не вказує. Також у дружини укравтодорівця є Volkswagen Golf. З переїздом у Дніпро, Чумаченко став орендувати квартиру на 82 квадратним метри у Світлани Купор.