В «Онурі» проводять обшуки по справі затриманого екс-очільника Укравтодору Новака
20.07.2020   //  

20 липня Національне антикорупційне бюро розпочало проводити обшуки в приміщеннях компанії ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» (Києві та Львові). Слідчі дії відбуваються в рамках справи екс-очільника Укравтодору Славоміра Новака. Про це повідомила компанія на своїй сторінці у Фейсбук.

«Компанія Onur Group Ukraine сприятиме слідству та забезпечить повний доступ до інформації, яка сприятиме розслідуванню за участі НАБУ, САП та Центрального антикорупційного бюро Польщі щодо діяльності екс-керівника Укравтодору Славоміра Новака» – вказано у пості компанії.

Цього ж дня співробітники представництва Центрального антикорупційного бюро Польші повідомили, що затримали колишнього голову Укравтодору Славоміра Новака та ще двох людей. Його підозрюють у корупції, відмиванні грошей та у очільництві організованим злочинним угрупованням.

Національне антикорупційне бюро, яке співпрацювало з Польщею у цій справі, повідомило, що епізоди стосуються 2016-2019 років, а злочинні дії щодо Новака «розпочиналися на території України, а предмет неправомірної вигоди отримувався на території іншої держави».

За словами директора НАБУ Артема Ситника, угрупування «відмивало» грошім шляхом створення підприємства на території Польщі та вносячи в його статутний фонд кошти.

Зокрема, слідчі також повідомили, що один із членів угрупування (найвірогідніше, це Новак – ред.) «пропонував створити одній міжнародній компанії, що будувала дороги в Україні, спільне підприємство, та поділити його вплив 50% на 50%.»

За версією слідства, після закінчення роботи в Україні, член угруповання планував увійти в наглядову раду підприємства.

За словами Ситника, нині в рамках провадження є четверо підозрюваних, з них троє затримані на території Польщі, ще одного співробітника НАБУ мають затримати на території України.