Досьє. Голова Чернігівської САД Роман Сміяненко
20.07.2020   //  

Роман Сміяненко став в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Чернігівській області 16 грудня 2019 р. На сайті Укравтодору зазначено, що Сміяненко «має досвід роботи у сфері фінансів та у будівельній галузі».

Попередніми місцями роботи Сміяненка є ТОВ «Завод»Емко»  —   столичний виробник електротехнічної продукції, співвласниками якого є тесть та теща Сміяненка Юрій та Наталія Козубенки. Також Сміяненко був помічником нардепа ІV скликання Миколи Колісника.

Також Сміяненко був директором ТОВ «Торговий дім «Будівельні системи». У декларації за 2019 Сміяненко задекларував 12,9 тис грн  основного доходу від ТОВ «Веб-інтеграція», де до призначення у САД він був співзасновником. Також перед призначенням він вийшов з ТОВ «Торговий дім «Електрокомплект».

У декларації за 2019 рік Сміяненко задекларував дохід від зайняття підприємницькою діяльністю у 1,5 млн гривень, основним видом діяльності якого була неспеціалізована оптова торгівля ( діяльність припинена у 2020 році).

Дружина Ірина Сміяненко також працювала у ТОВ «Завод «Емко», а також у ПП «Аудиторська фірма «Едвайс», керівницею якого була її матір Наталія. З 2016 року Ірина є фізичною-особою підприємцем;згідно з декларацією за 2019 рік, вона заробила 1,3 млн гривень.

Батько Ігор Сміяненко (народний депутат ІV скликання) працював у  ПАТ «Арселорміттал Кривий Ріг», а  також був директором ПрАТ «Макіївський металургійний завод». Нині він разом з матір’ю Іриною є засновниками ТОВ «Телерадіокомпанія «Лен».

Брат Дмитро Сміяненко був директором ТОВ «Домнасервівс» з орбіти Ріната Ахметова, а до 2018 був співвласником ТОВ «Енергоатіс». Нині ж Сміяненко є фізичною особою-підприємцем, напрямок діяльності якої – «вантажний автомобільний транспорт».

Сміяненко володіє квартирою у Києві площею 70 квадратів, а також – будинком та земельною ділянкою у Козині. Дружина Ірина Сміяненко з 2006 року володіє двома земельним ділянками у Білогородці.