Досьє. Голова Житомирської САД Заїка Сергій Леонідович
19.07.2020   //  

Сергій Заїка був першим заступником начальника Житомирської САД, потім – виконувачем обов’язків керівника, а навесні 2020 став повноправним очільником служби.

Житомирська служба фігурує у протистоянні Кубраков-«Сіногідро». У травні голова Укравтодору заявив, що незадоволений темпами будівництва китайської компанії, що могло бути своєрідною відповіддю на те, що «Сіногідро» оскаржувала тендерні заточки Укравтодору.

За керівництва Заїки стався скандал з так званим асфальтобетонним заводом одного з топових підрядників Укравтодору – «Автостради»: аби взяти участь у житомирських тендерах, компанія за допомогою укравтодорівського ДерждорНДІ успішно атестувала завод, який в реальності поріс мохом. Два з трьох тендерів, на які «Автострада» подала «нормальні документи» стосовно абз, вона виграла ( на третій увірвалася білоруська компанія із хорошою знижкою).

«Якщо в документах там є сертифікат, атестат на завод і так далі, воно все офіційно, висить на Прозорро, ми його все дивимося, перевіряємо. Якщо воно є, то є. Але ніяких комісій ми не створюємо, а не їздимо. Якщо ми будемо по всіх областях України їздити і перевіряти наявність їх техніки в живу, як то кажуть, то ми просто не в змозі будемо це все зробити», – сказав тоді репортерам щодо цієї ситуації Сергій Заїка.

Дочка Сергія Заїки є слідчою Житомирського відділу поліції ГУ НП у Житомирській області, причому жінка змогла придбати автівку марки Toyota Rav4 за 250 тис гривень у 2017 році, хоча у 2016 році подавала декларацію, в якій зазначала лише стипендію у 2,5 тис грн. Дружина Наталія Заїка умудрилася у 2018 році придбати дві земельні ділянки і будинок на 230 квадратів у Тетерівці сукупно за 190 тис гривень.